NOVE GENERACIJE

Službeno je potvrđeno - stiže serija o Harryju Potteru! JK Rowling bit će izvršna producentica projekta

Nova glumačka postavu predvodit će novu generaciju obožavatelja, punu fantastičnih detalja, jako voljenih likova i dramatičnih lokacija

Harry Potter 

 Andrea Klamar-hutkova/Afp/Profimedia/Andrea Klamar-hutkova/afp/profimedia

Postalo je i službeno - TV serija o Harryju Potteru ići će na Maxu, streaming servisu do danas poznatom kao HBO Max. Izvršni direktor Warner Bros Discoveryja, David Zaslav, najavio je novu uslugu, koja kombinira originalni HBO Max s Discovery+, zajedno sa serijom temeljenom na knjigama JK Rowling, tijekom predstavljanja u srijedu.

Svih sedam knjiga objavljenih između 1997. i 2007., postat će serija duga desetljećima, proizvedena s istim epskim umijećem, ljubavlju i brigom po kojima je ova globalna franšiza poznata, navodi se u izjavi novog branda Max, prenosi britanski The Guardian.

image

Daniel Radcliffe, Emma Watson i Ruppert Grint u "Harry Potteru" 2001.

Warner Bros/Heyday Films/Collection Christophel Via Afp

"Serija će imati novu glumačku postavu koja će predvoditi novu generaciju obožavatelja, punu fantastičnih detalja, jako voljenih likova i dramatičnih lokacija koje obožavatelji Harryja Pottera vole više od 25 godina. Svaka će sezona biti autentična, napravljena prema izvornim knjigama i donijeti Harryja Pottera i nevjerojatne avanture novoj publici diljem svijeta, dok će originalni, klasični i omiljeni filmovi ostati u središtu franšize i dostupni za gledanje diljem svijeta", ističu.

JK Rowling bit će izvršna producentica serije, zajedno s Neilom Blairom i Ruth Kenley-Letts. David Heyman, koji je bio izvršni producent svih osam igranih filmova o Harryju Potteru (objavljenih između 2001. i 2011.), također je u pregovorima.

image

JK Rowling

Sonia Moskowitz/Zuma Press/Profimedia/Sonia Moskowitz/zuma Press/profimedia

Špekulacije o potencijalnoj TV seriji, na kojoj se prema nagađanjima radi od 2021. godine, izazvale su različite reakcije među obožavateljima malog čarobnjaka. Iako "prošireni" svijet Harryja Pottera; knjige, filmovi, kazališne predstave i videoigre - vrijedi kako je to procijenjeno, nevjerojatnih 25 milijardi dolara, Rowlingina stajališta o transrodnim osobama izazvala su kontroverze i kako navodi Guardian, odvratila mnoge obožavatelje.

Autorica se nije pojavila na okupljanju povodom 20. godišnjice prvog filma, koji je prikazivao članove ekipe koji su se prisjećali zajedničkog vremena i čarolije knjiga i filmova. Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint izjasnili su se protiv Rowlinginih primjedbi o transrodnim pitanjima, dok su Helena Bonham Carter i Ralph Fiennes stali u obranu Rowling.

Međutim, Warner Bros, matična tvrtka HBO-a, koja je producirala svih osam filmova o Harryju Potteru, održavala je cijelo vrijeme bliske veze s Rowling. Studio je potpisao prethodne ugovore s Rowling za Potterovu spin-off franšizu "Fantastične zvijeri," kazališnu predstavu "Harry Potter i ukleto dijete" te tematske parkove na Floridi i Kaliforniji.

image

Harry Potter - Daniel Radcliffe i Emma Watson.

Warner Bros. Heyday Films/Afp/Profimedia/Warner Bros. Heyday Films/afp/profimedia

"Oduševljeni smo što publici pružamo priliku da otkriju Hogwarts na potpuno novi način. Harry Potter je kulturni fenomen i jasno je da postoji trajna ljubav i žeđ za čarobnjačkim svijetom. U suradnji s Warner Bros Television i JK Rowling, ova nova Max Original serija zaronit će duboko u svaku od kultnih knjiga u kojima su obožavatelji uživali svih ovih godina", rekao je Casey Bloys, predsjednik i izvršni direktor HBO-a i Max Contenta kako donosi Hollywood Reporter.

"Važna mi je Maxova predanost očuvanju integriteta mojih knjiga i veselim se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo duge televizijske serije", istaknula je Rowling. Pojedinosti o glumačkoj ekipi i scenaristima serije tek će biti objavljene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:25