REGIONALNE ZVIJEZDE

Slovenska indie-rock petorka Joker Out raspametila varaždinski Špancirfest

Pred 10.000 posjetitelja održali su fantastičan koncert na glavnoj pozornici Špancirfesta

Joker Out na Špancirfestu

Slovenska indie-rock petorka Joker Out, sinoć je pred 10.000 posjetitelja, održala fantastičan koncert na glavnoj pozornici Špancirfesta. Ogroman regionalan i internacionalan hype koji prati Jokere zapljusnuo je svom snagom i Varaždin i pokazao koliko ispravna je bila odluka da nastupe prije škotskih rock divova Franz Ferdinand.

image

Joker Out na Špancirfestu

Na pamti se kad je zadnji put centralna scena festivala bila puna tako rano. Već na tonskoj probi bend je čekalo nekoliko stotina fanova. Rijeka obožavatelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH slijevale su se prema pozornici na Starom gradu i popunile veliki auditorij koji je eruptirao već prvim taktovima „Katrine“.

image

Joker Out na Špancirfestu

image

Joker Out na Špancirfestu

Ogromna je lakoća kojom Joker Out osvajaju. Izuzetno usvirani, bez gledanja su projurili kroz set listu čije tekstove na slovenskom je tisuće okupljenih pjevalo u glas. U ukupno 15 pjesama koje su donijeli u Varaždin bend je ubacio najveće hitove s dva studijska albuma – „Umazane misli“, „Novi val“, „Tokio“, „Ngvot“, „Vem da greš“, „Ona“, „Plastika“, „A sem ti povedal“, „Demoni“, kao i veliki eurovizijski hit „Carpe Diem“ dočekan na bisu.

image

Joker Out na Špancirfestu

Osvajanje varaždinskog Špancirfesta još je jedan u nizu uspjeha koje Joker Out niže u 2023. godini i ne namjerava stati. Proteklih mjeseci bend je rasprodao svoju prvu UK turneju koju su snimali i kamerom u dvodjelnom serijalu backstage priča od kojih je nova upravo dostupna na njihovom You Tube kanalu.

image

Joker Out na Špancirfestu

Slijede Koper i Žalec, a u rujnu će se bend naći na petodnevnoj seriji nastupa po Skandinaviji, koji će ih uvesti u apsolutni domaći vrhunac njihove dosadašnje karijere – koncert u rasprodanoj ljubljanskoj dvorani Stožice pred 12.000 fanova! Nakon Ljubljane na red dolaze duple doze Joker Outa u Novom Sadu, Beogradu, Zagrebu i Varšavi, te datumi u Wroclawu, Poznanu, Pragu, Rijeci, Beču, Madridu, Barceloni, Amsterdamu, Haagu, Münchenu, dok su zadnji dani prosinca rezervirani za Celje, Maribor i Novo Mesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:45