MAJSTORI SPEKTAKLA

Slavni tercet dobio ovacije kad je izašao na scenu, ali svi su gledali u dekolte poznate novinarke

Za skandal je zadužena Ana Oxa. Diva je užasno uvrijeđena jer su je novinari strpali na zadnje mjesto

Francesca Fagnani i Amadeus

 Matteo Raserogm_d‘albe/Lapresse/Profimedia/Matteo Raserogm_d‘albe/lapresse/profimedia

Zaglušujući pljesak prolomio se večeras u teatru Ariston kada su na scenu stupili Al Bano (79), Gianni Morandi (78) i Massimo Raineri (71). Tri talijanske mega zvijezde u sklopu druge od pet večeri Sanrema izvele su svoje najveće hitove poput "Andavo a cento all‘ora", "Se bruciasse la città", "Mattino", "Rose rosse", "Scende la pioggia", "Felicità"... Sve to na ogromnu radost publike koja je njihove izvedbe pratila plesom, uključenim svjetlom na mobitelima i zborskim pjevanjem.

Talijani su doista majstori spektakla. To nije puka fraza, nego velika istina. Jer umjetnički direktor Sanrema, Amadeus, koji ovu funkciju obnaša već četvrtu godinu za redom, program je posložio tako da mu zahvaljujući atraktivnim voditeljima (nakon Chiare Ferragni u utorak, kao suvoditeljica mu se večeras priključila poznata televizijska novinarka Francesca Fagnani koja je sve očarala u Armanijevoj haljini od tila s dekolteom koji oduzima dah) i glazbenim super gostima (uz tri talijanske super zvijezde večeras su nastupili i Black Eyed Peas), pjesme koje se natječu gotovo da i ne trebaju. To, jasno, ne znači da je natjecateljski dio najslabija karika ovog festivala. Baš suprotno od toga, jer večeras su se natjecali ljubimica talijanske publike Giorgia, Tananai, Sethu...

image

Francesca Fagnani

Alberto Terenghi/Ipa-agency.ne/Ipa/Profimedia/Alberto Terenghi/ipa-agency.ne/ipa/profimedia
image

Francesca Fagnani

Alberto Terenghi/Ipa-agency.ne/Pa Images/Profimedia/Alberto Terenghi/ipa-agency.ne/pa Images/profimedia
image

Francesca Fagnani i Amadeus

Matteo Raserogm_d‘albe/Lapresse/Profimedia/Matteo Raserogm_d‘albe/lapresse/profimedia

Za skandale, neizostavni dio festivalskog šušura, zasad su zaduženi Blanco, koji je poput zadnjeg amatera tijekom prve večeri gotovo rasturio scenu jer nije dobro čuo zvuk u slušalicama, te Anna Oxa. Diva, koja je nastupila u utorak, užasno je uvrijeđena jer su je novinari svojim glasovima strpali na zadnje mjesto festivalske ljestvice (na kojoj vodi festivalski favorit Marco Mengoni). Očito joj nisu zaboravili to što se za razliku od svih ostalih sudionika Sanrema nije udostojila pojaviti na ‘zelenom‘ festivalskom tepihu.

- Od naših medija drugo ne možemo ni očekivati. Oni ne mogu ni razumjeti poruku pjesme ‘Sali - Canto dell‘anima‘ (Pjesma duše). Drago mi je da publika ne dijeli njihovo mišljenje - putem priopćenja istaknula je Anna Oxa, koja se u utorak nakon dvanaest godina stanke ponovo ukazala na Sanremu kojeg je u utorak pratilo gotovo jedanaest milijuna ljudi.

image

Gianni Morandi, Al Bano, Massimo Ranieri

Matteo Raserogm_d‘albe/Lapresse/Profimedia/Matteo Raserogm_d‘albe/lapresse/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 12:36