SVAŠTA

Slavni srpski košarkaš otkrio bizaran incident u Zadru: ‘Osjetio sam bol u stražnjici. Nisam htio da eskalira...‘

Njegova je momčad sudjelovala u, do danas, najvećem uspjehu srpskog tima

Zadar

 Jure Miskovic/Cropix

Ivan Sarjanović bio je slavni košarkaš Crvene zvezde, s klubom je osvojio Kup pobjednika kupova, do danas najveći uspjeh srpskog tima.

Nije sve bilo bajno u njegovoj karijeri, a u razgovoru za srpske medije prisjetio se i incidenta koji mu se dogodio u Zadru 1971. godine.

- I u ta vremena bilo je loših stvari, incidenata. U Zadru 1971. godine, za vrijeme Hrvatskog proljeća, dočekala nas je policija, s upozorenjem da iz hotela izlazimo samo grupno. S druge strane bili su uprava i igrači Zadra, uvijek korektni u svemu – kaže Ivan Sarjanović i dodaje:

- Dobili smo tu utakmicu. Nakon završetka publika je uletjela u teren. U jednom sam trenutku osjetio bol u stražnjici. Jedna djevojka je imala šestar u ruci i ubola me njime. Svi su to vidjeli, ali nismo pričali o tome. Nismo htjeli da situacija eskalira.

Inače, Sarjanović je po struci liječnik, kardiokirurg, poliglot koji uz srpski govori engleski, talijanski i slovenski. Kako je otkrio, otac Nikola bio je Dalmatinac s Hvara, a majka Mila iz Prizrena, s Kosova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:51