AIR JORDAN PRIVATNO

Slavni košarkaš na razvod je potrošio 168 milijuna dolara, sada uživa u ljubavi s vatrenom Kubankom

Michael iz drugog braka ima blizanke, a otprije je ponosan otac troje djece, dvojice sinova i kćeri
Yvette Prieto i Michael Jordan
 Niksa Stipanicev/Cropix

Najbolji košarkaš svih vremena posljednje dane provodi u ležernoj atmosferi na našoj obali. Njegov osmijeh pokazuje da uživa u Dalmaciji a dolazak na hrvatsku obalu pobudio je i zanimanje i za njegov privatan život.

Naime, Michael Jordan tijekom cijele je karijere stavljao košarku na prvo mjesto te nije dozvolio medijima da zadiru u njegov privatni život, no neke stvari nisu uspjele ostati tajna. S prvom suprugom ima troje odrasle djece, a nakon razvoda dao joj je milijune. Nakon toga, sreću u ljubavi pronalazi sa 16 godina mlađom Kubankom.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Oženio se u 26. godini

Michael Jordan prvi je put pred oltar stao s 26 godina s mladom manekenkom Juanitom Vanoy. Taman kada se oporavljao od ozljede stopala i postupno vraćao na teren, pokušavajući dokazati da je spreman dati svoj maksimum, Michaelu Jordanu krenulo je i na ljubavnom planu. Preko zajedničkog prijatelja na večeri u Chicagu upoznao je tri godine stariju manekenku Juanitu Vanoy. Još nekoliko puta susreli su se u izlascima te službeno prohodali.

Juanitu su tada u medijima zvali "košarkaškom prvom damom". Bila je prava sretnica jer nema žene koja u to vrijeme nije uzdisala za slavnim sportašem. Jordan je jednom prilikom kazao da ga je Juanita privukla svojom ljepotom i prizemljenim ponašanjem. Naime, kako je objasnio, nije trčala za njime poput mnogih, već je čekala da on njoj priđe i primijeti ju.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Na Silvestrovo 1987. godine Jordan je kleknuo u luksuznom restoranu u Chicagu i zaprosio Juanitu. Nedugo nakon toga otkazali su zaruke, ali je već 1988. na svijet došao njihov prvi nasljednik. Perspektivni NBA igrač dobio je sina Jeffreyja, a on je kao beba bio prisutan na vjenčanju svojih roditelja.

Deset mjeseci nakon što je rodila, Juanita i Michael izrekli su "sudbonosno da" u Las Vegasu. Godine 1990. na svijet je došao i drugi muški nasljednik, Marcus Jordan, koji nosi očeve kultne inicijale. Dvije godine kasnije četveročlanu obitelj uveselio je dolazak kćerke mezimice Jasmine.

image
Michael Jordan na jahti O'Para
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Juanita Jordan se nakon karijere modela zaposlila kao tajnica u pravnoj kompaniji American Bar Association u Chicagu.

Naizgled idealan brak, uz sve Michaelovo stečeno bogatstvo, prvi put naišao je na prepreke u siječnju 2002., kada su pokrenuli i brakorazvodnu parnicu. Brzo nakon toga povukli su svoju odluku, ali su se 29. prosinca 2006. ipak rastali. Michaelovi glasnogovornici tek su kratko obrazložili taj događaj uz riječi: "U braku je došlo do nepomirljivih razlika".

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Svadba na Floridi

U javnosti se tada pojavio podatak da je Juanita nakon razvoda braka dobila oko 168 milijuna dolara. Danas su u vrlo pristojnim odnosima zbog djece, ali ni kasnije nisu razgovarali o razvodu, ali se Juanita povukla iz medija te uživa u putovanjima, jogi i kolekciji umjetnina. Dvije godine nakon razvoda te okončanja karijere, tijekom noćnog izlaska, Jordan upoznaje 16 godina mlađu Kubanku Yvette Prieto. Yvette je također nekadašnja manekenka i model, odrasla je u Miamiju, a rođena na Kubi.

image
Prijatelji Michaela Jordana u obilasku NP Krka
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Nakon pet godina veze, ta zgodna brineta i umirovljeni NBA-ovac odlučili su ozakoniti svoju ljubav brakom. Na Floridi su organizirali vjenčanje, vrijedno 10 milijuna dolara, na kojem nije nedostajalo poznatih lica. Mladenka je nosila kreaciju J'Aton Couture, rađenu po mjeri i ukrašenu kristalima Swarovski. Godinu kasnije Yvette je na svijet donijela blizanke Ysabel i Victoriju. Jordan danas živi sa svojom drugom suprugom i šestogodišnjim blizankama na imanju na Floridi te uživa u plodovima svog rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:05