JAMES FRANCO

Slavni holivudski glumac pristao se nagoditi sa žrtvama koje je uznemiravao. Cifra je pozamašna

Žrtve su glumice njegove glumačke šole, a dogovor je postignut izvansudskom nagodbom
James Franco
 Valerie Macon

Slavni američki glumac James Franco pristao je platiti čak 2,2 milijuna američkih dolara za izvansudsku nagodbu oko parnice koja je protiv njega pokrenuta zbog neprimjerenog seksualnog ponašanja, donosi BBC.

Sarah Tither-Kaplan i Toni Gaal, koje su bile polaznice Francove glumačke škole Studio 4, koja više ne radi i tužile su zvijezdu u Los Angelesu u listopadu 2019. Navele su kako je glumac imao "seksualno-nabijeno ponašanje prema svojim studenticama". Francovi odvjetnici okarakterizirali su njihove tvrdnje lažnima, namjerno potencirane, ali imali su bez sumnje pune ruke posla. Tako je glumac navodno zloupotrijebio svoj položaj, ističući kako im može pružiti priliku da dobiju ulogu u njegovom filmu...

Uglavnom studentice tvrde kako su bile žrtve prevare jer su školu platile, a za uzvrat bile tretirane kao seksualni objekti i uznemiravane. Pisalo se naime, da je u Francovoj školi bilo svega, pa tako kada je jednom trebalo odglumiti oralni seks, Franco je skinuo svoj kondom.

U veljači se izvještavalo kako je zvijezda s te dvije studentice postigao dogovor, ali detalji su obznanjeni javnosti tek u srijedu

Prema sudskom izvještaju, njihova nagodba sada ide pred suca koji mora dati svoj blagoslov, a ako ga da, Tither-Kaplan dobit će 670.500 američkih dolara, a Gaal 223.500 dolara. Preostali iznos od 1.341.000 dolara bit će podijeljen između drugih studentica koje su sudjelovale u ovoj tužbi, a koje su ostale anonimne. Također, ako nagodba postane pravomoćna, sukobljene strane izdat će zajedničko priopćenje koje će Francu osigurati da može i dalje poricati te optužbe.

Točnije to priopćenje, donosi Variety, glasi:

"Iako optuženik poriče optužbe tužitelja, priznaje da se njima ističu važna pitanja, a obje strane slažu se u tome da je sada krajnje vrijeme da se usredotočimo i počnemo rješavati problem zlostavljanja žena u Hollywoodu. Svi se slažu u tome da nitko u industriji zabave ne bi trebao biti izložen zlostavljanju i diskriminaciji, bez obzira na spol, vjerska opredjeljenja, rasu, spolnu orijentaciju ili invaliditet".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:29