4. SRPANJ

Slavne žene iskazale nezadovoljstvo i bojkotirale Dan neovisnosti: ‘Moja reproduktivna prava ga otkazuju‘

Nezadovoljne su zbog nedavne odluke Vrhovnog suda da se poništi odluka ‘Roe protiv Wadea‘

Zooey Deschanel i Jessica Chastain

 Instagram/screenshot

Kim Kardashian, Kris Jenner i druge slavne osobe sugerirale su da bi ove godine zbog nedavne odluke Vrhovnog suda da se poništi odluka "Roe protiv Wadea" trebalo otkazati ovogodišnje slavlje 4. srpnja, odnosno, američkog Dana neovisnosti, piše Page Six.

Spomenute reality zvijezde bile su među mnoštvom poznatih koji su se u ponedjeljak obratili na društvenim mrežama kako bi se pozabavili nesrazmjerom između Dana neovisnosti i nedostatka neovisnosti koju žene sada imaju nad vlastitim tijelima zbog kontroverzne odluke.

- Slavlje 4. srpnja je otkazano zbog nedostatka neovisnosti. S poštovanjem, žene - stoji u objavi Anite Elizabeth Bitton.

U međuvremenu, Katy Perry se referirala na svoju hit pjesmu "Firework" kako bi prokomentirala da "žene u SAD-u imaju manje prava od prskalice".

Glumica Jessica Chastain također se oglasila na Twitteru i podijelila sliku sebe s dva srednja prsta.

- Sretan Dan "neovisnosti" od mene i mojih reproduktivnih prava - sarkastično je napisala objavu.

Zooey Deschanel fotografirala se u majici s natpisom "Pro Roe 1973.".

Također, Padma Lakshmi je rekla da "nema puno razloga za proslavu ovogodišnjeg 4. srpnja".

- Nadajmo se samo da će svi danas biti sigurni i mirni i da će se naša nacija uskoro udaljiti od ove provalije - napisala je na Instagramu.

- Bez obzira na sve, nastavit ćemo se boriti za dan kada će svi ljudi imati ista prava, barem na svoje tijelo te imati privatnost da donose vlastite odluke i da vole onoga koga vole i žive u miru - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:01