RYAN PHILLIPE NA MUKAMA

SLAVNA OSKAROVKA U SREDIŠTU SKANDALA S BIVŠIM MUŽEM Playboyeva zečica ga optužuje za nasilje, a od glumice traži sve poruke koje su izmijenili

 
Reese Witherspoon i Ryan Phillippe 2005., Elsie Hewitt 2017.
 Profimedia, Everett, Pacific coast news

Oscarom nagrađena glumica Reese Witherspoon našla se u središtu skandala i suđenja bivšem mužu za obiteljsko nasilje. Odvjetnici manekenke i Playboyevog modela Elsie Hewitt (21) zahtijevaju od glumice da preda sve dokaze o komunikaciji s bivšim mužem Ryanom Phillipeom (43) u noći kad se navodno dogodio incident. Hewitt i Phillipe u to su vrijeme hodali navodno nekoliko mjeseci, no glumac negira gotovo bilo kakvu povezanost s njom.

Odvjetnica Shiqi Borjigin smatra da Phillipeovi branitelji namjerno pokušavaju odugovlačiti proces kako bi i troškovi bili što viši, a za prepisku bivših supružnika dobila je sudski nalog, piše Daily Mail.

Hewitt u tužbi iz rujna prošle godine navodi da ju je Phillipe tako snažno primio za ruku da su joj ostale masnice, a potom ju je dvaput gurnuo na pod, jednom niz stepenice, u njegovom domu kad je došla u srpnju rano ujutro po neke svoje stvari. Odmah idući dan Hewitt je bila na policiji, prijavila slučaj i zatražila zabranu prilaska. U tužbi iz rujna traži milijun dolara odštete.

Glumac je odbacio sve optužbe i tvrdi da je manekenka provalila u njegov dom te noći te da ovime samo želi izvući novac od njega. Kaže da nikad nisu bili u vezi premda je ona sudu predočila poruke u kojima joj navodno izražava ljubav i žaljenje zbog navodnog napada.

Hewitt će na sudu koristiti i argument da je Philippe većinu vremena bio pod utjecajem droga i alkohola te da je bio toliko opsjednut manekenkom rođenom u Londonu da je čak aktivirao aplikaciju na mobitelu kojom je pratio njezinu lokaciju. Smatra i da je o incidentu preko poruka razgovarao s bivšom ženom. Zahtijevaju i kompletnu prepisku razgovora Philippea sa svojim agentom, menadžerom i glasnogovornikom oko te teme.

Zgodna manekenka, koja je samo tri godine starija od Phillipeove kćeri, u tužbi navodi da je ‘neprestano zloupotrebljavao cijelu paletu legalnih i ilegalnih droga, uključujući kokain, ecstasy, halucinogene gljive i steroide’. Sve je to navodno zalijevao obilnim količinama alkohola zbog čega bi postajao agresivan i bijesan.

Phillipe je protiv Hewitt podigao protutužbu dva mjeseca kasnije i tvrdi da nikad nisu bili u vezi. ‘Da budemo jasni. Nisam imao djevojku sad već preko godinu dana i jedva sam i izlazio s nekim, a sve ostalo su tračevi i lažne medijske podvale’, napisao je glumac.

Witherspoon i Phillipe upoznali su se 1997., oženili su se vrlo brzo, a rastali su se 2007. nakon osam godina braka. Imaju dvoje djece, kćer Avu (18) i sina Deacona (15). Phillipe ima kćer iz veze s glumicom Alexis Knapp, a u godinama nakon razvoda povezivali su ga i s Amandom Seyfried, Demi Lovato, Nikki Reed i Abie Cornish.

Reese Witherspoon jedna je od oko tristotinjak žena u Hollywoodu koje su pokrenule inicijativu ‘Time’s Up’ kojom žele pomoći ženama zlostavljanima na poslu. Između ostalog, pružaju pravnu pomoć ženama koje si ne mogu priuštiti tužbe. Stoga bi bilo prilično iznenađujuće da je gotovo istovremeno štitila nasilnog bivšeg muža, slažu se neki komentari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 20:19