I ONA JE RANJIVA

Slavna oskarovka pred cijelim svijetom izašla iz zone komfora: ‘Znam svoje mane...‘

Gwyneth Paltrow je u sklopu svoje nove serije ‘Sex, Love & Goop‘ otvoreno progovorila o svojim nesigurnostima
Gwyneth Paltrow
 Valerie Macon/AFP

Oskarovka i poduzetnica Gwyneth Paltrow je priznala da je nesigurna u vezi svog fizičkog izgleda, prenosi The Associated Press. Slavna holivudska glumica je u sklopu svoje nove serije "Sex, Love & Goop" otvoreno progovorila o svojim nesigurnostima, ali je i poručila da radi na njima.

Riječ je o Netflixovoj seriji od šest nastavaka čiji je cilj popraviti romantične i seksualne odnose šest parova. Kada su žene u seriji povele razgovor o tome kako im loša slika o vlastitom tijelu stvara probleme u seksualnom životu, Paltrow, vlasnica branda za ljepotu i wellness, je priznala da je i sama imala sličnih poteškoća jer se, zbog pritiska života holivudske glumice, uvijek pokušavala uklopiti u ideal ljepote.

- Mislim da nikad nisam upoznala ženu koja se osjeća savršeno u svome tijelu. To je velika šteta. Pokušavamo zadovoljiti neke vanjske kriterije. Volim sebe. Znam svoje mane. Trudim se na isti način odnositi i prema svome tijelu - rekla je Paltrow.

Glumica je objasnila da je željela biti ranjiva budući da je to tražila od parova koji sudjeluju u navedenom projektu kako bi povećali bliskost, naučili doživljavati jedan drugog na drugačiji način te više uživali u seksu. Parovi rade sa stručnjacima te kroz duboke razgovore i tjelesne vježbe dolaze do novih spoznaja.

Michaela Boehm, jedna od stručnjakinja koje pomažu parovima, kaže da je veseli što će njeni savjeti sada biti dostupni većem broju ljudi.

Glumica putem svog branda Goop, ali i ove serije, pokušava promijeniti pogled na žensku seksualnost koja je i dalje svojevrsni tabu u društvu. Dodaje i da promjena dolazi kroz razgovor o seksu i otvoreno izražavanje seksualnih potreba i želja.

- Seksualni užitak žena je i dalje tabu, tijekom povijesti je bio uvijek kontroliran - rekla je Gwyneth.

Paltrow je rekla da se divi hrabrosti parova te da su oni poput filmskih zvijezda jer je ljudima uistinu stalo što se događa s njima.

Paltrow se dosad suočila s mnogobrojnim kritikama usmjerenim prema nekonvencionalnim proizvodima njenog branda, no Boehm, stručnjakinja iz područja seksualnosti, kaže da joj se divi jer je Gwyneth spremana izići iz zone komfora i dovesti se u delikatne situacije.

- Ne znam bih li ja imala hrabrosti učiniti isto. Moraš biti snažna da bi mogla podnijeti tolike kritike - rekla je Boehm.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:09