NEMA LIJEKA

Slavna glumica progovorila o dijagnozi: ‘Godinama sam se mučila. Nitko nije znao što mi je...‘

Holivudska glumica i zvijezda ‘X-Mena‘ morala je u potpunosti promijeniti svoj život kako bi se nosila s bolešću
Olivia Munn
 Axelle/bauer-griffin/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Olivia Munn, 40-godišnja aktivistica i glumica, otvoreno je za magazin People ispričala sve o svojoj borbi i životu otkad joj je dijagnosticirana autoimuna bolest fibromialgija.

- Nisam bila baš sigurna što se događa sa mnom - otkrila je Munn o svojoj aktualnoj zdravstvenoj borbi.

- Godinama sam prolazio kroz puno različitih simptoma i ne znajući što se događa – dodala je atraktivna glumica.

Zvijezda “X-Mena” surađivala je s ekspertnim timom od pet liječnika s UCLA-e kako bi utvrdila da pati od – fibromialgije.

Prema Klinici Mayo, fibromialgija je autoimuni poremećaj kojeg “karakterizira raširena muskuloskeletna bol praćena umorom, problemima sa spavanjem, pamćenjem i raspoloženjem”.

Ovoj bolesti nema lijeka, ali lijekovi i život sa smanjenim stresom mogu pomoći u ublažavanju simptoma.

image
Olivia Munn na Beverly Hillsu
Mega/The Mega Agency/Profimedia

- Morala sam prilično značajno promijeniti svoju wellness rutinu. Odjednom sam morala znatno promišljati o tome što stavljam u svoje tijelo - rekla je Olivia za People.

- Iz prehrane sam izbacila gluten, mliječne proizvode i šećer - morala sam izbaciti puno stvari koje sam naviknula svakodnevno konzumirati i stvari koje sam stvarno voljela – rekla je.

Promjena načina života nije joj lako pala, posebno zato što je dan nakon dijagnoze trebala otputovati u Italiju - zemlju tjestenine, pizze, vina i sira.

- Probajte zamisliti da vam dijagnosticiraju autoimuni poremećaj, a zatim sljedeći dan letite u Italiju na snimanje koje traje mjesec dana, a vama kažu da ne možete jesti šećer, mliječne proizvode i gluten - rekla je.

U konačnici, njezin je odabir bio je jasan. Liječnici su joj objasnili posljednice i mračnu budućnost ako se odmah ne krene liječiti.

image
Olivia Munn na izlasku iz salona
Mega/The Mega Agency/Profimedia

- Nisam imala izbora, osjećala sam se tako loše. Morao sam zaista poslušati liječnikove naredbe i izbaciti sve te namirnice – istaknula je.

Munn kaže da joj je jedan od savjeta koji joj se najviše pomogao tijekom cijelog procesa bio od jednog liječnika koji joj je rekao da počne vježbati - svjesnu prehranu.

- Rekao je: 'Morate zaista poraditi na zdravlju svojih crijeva, ali najvažnije što vam mogu reći je da sve što jedete, to morate stvarno voljeti' - prisjetila se glumica liječnikovih riječi.

- Ne radi se samo o tome da jedete zdrave stvari pa da vam se ne sviđa. Morate pronaći ono što volite jesti i piti jer će to stvoriti promjenu. Sva istraživanja pokazala su da kada ste sretni, stvarate kemikalije koje su dobre za cijelo tijelo i zdravlje crijeva. Kada ste nesretni i radite stvari koje vam se ne sviđaju ili pak jedete stvari koje vam se ne sviđaju, stvorit ćete u svom tijelu loše reakcije koje nisu dobre za vas. Da biste se održali zdravima, morate pronaći stvari u kojima uživate. To je za mene bilo tako utjecajno – otkrila je glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 22:34