FATALNI PREDSJEDNIK

Slavna glumica otkrila kako je ‘pala‘ na Clintona: ‘Napravio je najčudesniju stvar na svijetu‘

‘Došla sam kući i mislila, a bilo je to vrijeme telefonskih sekretarica, da ću doma zateći njegovu poruku. Stvarno jesam‘

Bill Clinton i Gillian Anderson

 Profimedia/afp

Gillian Anderson u nadolazećoj će se Showtimeovoj seriji "First Lady" naći u ulozi Eleanor Roosevelt, no jedan drugi američki predjsjednik na nju je ostavio duboki dojam. Naime, 53-godišnja glumica se tijekom gostovanja u showu "Jimmy Kimmel Live" prisjetila susreta s bivšim predsjednikom SAD-a, 75-godišnjim Billom Clintonom tijekom njegove kampanje 1992. godine. Zvijezda serije "Kruna" zatekla se na ručku s Clintonom koji će tek zasjesti na čelo SAD-a, te bila toliko zadivljena njime da je priželjkivala da ju nakon susreta i nazove.

"Napravio je najčudesniju stvar na svijetu, rukuje se s vama, zatim vas uhvati za lakat i istovremeno vam dodatno podigne ruku. Bila je pomalo intimna gesta. Pogledao me u oči. A onda je prešao na sljedeću osobu. No, pogledao je iznova prema meni", prisjetila se glavna glumica kultne serije "Dosijei X". Anderson je opisala kako je njihov susret bio uobičajena stvar koju političari naprave sa svima s kojima se nađu u kontaktu. Ipak, očekivala je njegov telefonski poziv nakon tog kratkog događaja.

"Došla sam kući i mislila, a bilo je to vrijeme telefonskih sekretarica, da ću doma zateći njegovu poruku. Stvarno jesam. To je bilo toliko stvarno", otkrila je Anderson.

image

Gillian Anderson

Valery Hache/AFP

Nakon što su se njihovi putevi razišli, Anderson se našalila kako je imala ulogu u njegovom uspjehu da postane predsjednik.

"Znači, glasali ste za njega nakon toga?", upitao je Kimmel, a Anderson je odgovorila: "Da, jesam".

U međuvremenu, u glumica se našla u novom projektu "The First Lady", koji prati životne priče najpoznatijih američkih prvih dama koje su ikad živjele u Bijeloj kući; Eleanor Roosevelt (Anderson), Michelle Obama (glumi je Viola Davis) i Betty Ford (Michelle Pfeiffer).

image

Viola Davis kao Michelle Obama, Gillian Anderson kao Eleanor Roosevelt i Michelle Pfeiffer kao Betty Ford

Showtime/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Serija pruža uvidu u tri monumentalna predsjednička mandata Baracka Obame, Franklina D. Roosevelta i Geralda Forda tijekom tri odvojena desetljeća.

Priča će gledatelje provesti kroz životne poglede žena koje su vodile igru iza kulisa.

Dakota Fanning glumit će Fordovu kćer Susan, Kiefer Sutherlan igra Roosevelta u doba Drugog svjetskog rata, Aaron Eckhart u ulozi je Forda tijekom 1970-ih, a O -T Fagbenle je Obama iz 2008. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:47