PLJUŠTE OSTAVKE

Skandal u nacionalnoj TV kući: Najgledanija emisija o slavnim osobama pretvorila se u sramotnu dramu

Otkriće je izazvalo bijes pretplatnika pošto je televizija financirana njihovim novcem

Ryan Tubridy

 Brian Lawless/Pa Images/Profimedia/Brian Lawless/pa Images/profimedia

Veliki skandal zbio se u Irskoj, gdje je otkriveno kako je Ryan Tubridy, nekadašnji voditelj emisije The Late Late Show, od 2017. do 2022. godine ‘ispod stola‘ primio čak 345 tisuća eura. Irska nacionalna tv kuća RTE zbog toga se našla u središtu korupcijskog skandala, a njihova najgledanija emisija u kojoj su se otkrivale tajne o poznatim osobama, pretvorila se u najzanimljiviju dramu koju je RTE dosad producirao, zajedljivo piše Guardian.

Priča se otkrila 22. lipnja kada se doznalo koliku je zapravo plaću primao Tubridy, kao i da je uz plaću u razdoblju od pet godina primio i mito u iznosu od 295.000 funti, odnosno oko 345.000 eura. Otkriće je izazvalo bijes pretplatnika pošto je RTE financiran njihovim novcem, a proteklih godina televizijski čelnici davali su lažne izjave o plaći svoje voditeljske zvijezde.

Irska televizija javno se ispričala zbog iznevjerenog povjerenja, a oglasili su se i ostali televizijski voditelji koji su javno objavili iznose svojih plaća, koje su neusporedive s Tubridyjevima. Nije pomoglo: glavni direktor televizije Dee Forbes, suspendiran je prošlog tjedna, a potom je podnio ostavku, a financijski direktor Richard Collins (koji je, kako to već biva, proteklih godina periodično zapomagao o vrijednosti javne televizije, svako toliko tražeći povećanje pristojbe), prvo je odbio kazati kolika je njegova plaća, da bi potom rekao da ne zna o kolikoj se svoti zapravo radi.

Naknadno se, gledajući kako ogorčenje pretplatnika jača, ipak sjetio pa je rekao kako misli da prima oko 200.000 eura godišnje plus dodatak za automobil od 25.000 eura.

Od te svote Ircima se zavrtjelo u glavi, tim više jer od prije znaju kako je voditelj Tubridy godišnje dobivao oko 500.000 eura, plus uplate ‘ispod stola‘. Što će se u budućnosti zbivati s nekadašnjom tv zvijezdom, zasad nije poznato.

On se povukao iz The Late Late Showa, prestao je voditi i svoju radijsku emisiju, a na RTE ga je zamijenio komičar Patrick Kielty koji je odmah priznao kako će za svoj rad godišnje dobivati 250.000 eura, dakle, upola manje od svog prethodnika. Kielty koji živi u Londonu od te svote plaćat će i put i smještaj u Dublinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 15:54