‘NEĆU TO VIŠE SLUŠATI!‘

Skandal na suđenju popularnom folk pjevaču: Napustio sudnicu nakon što je sin svjedočio protiv njega

Sonja Bašić je Halida Muslimovića tužila zbog nanošenja tjelesnih ozljeda, a današnje je ročište održano zbog tužbe da joj duguje novac

Pjevač Halid Muslimović

 /Instagram

Danas je na Osnovnom sudu u Prijedoru nastavljeno suđenje popularnom folk pjevaču Halidu Muslimoviću u slučaju tužbe njegove bivše partnerice Sonje Bašić.

Podsjetimo, ta pravna trakavica traje još od 2018. godine. Sonja Bašić je Muslimovića tužila zbog nanošenja tjelesnih ozljeda i ugrožavanja sigurnosti, a današnje je ročište održano zbog tužbe da joj pjevač duguje novac.

- To su odštete za tjelesne i psihičke povrede. Iako ne postoji odšteta za to ni za mene ni za bilo koju ženu koja je doživjela nasilje - rekla je te nastavila - Važno je i to suđenje za osporavanje imovine. Duguje mi 107.000 eura, a tu ima i troškova suđenja i odvjetnika, rekla je 2022. godine Bašić.

Na današnjem su ročištu saslušani svjedoci: pjevačeva djeca, Enis i Lejla, no kći nije došla na današnje ročište zbog bolesnog djeteta, piše Nova.rs.

Oni su pozvani da svjedoče da su primali novac od Sonje na ime pozajmica njihovom ocu.

Nakon svjedočenja Enisa Muslimovića dogodio se skandal. On je na inzistiranje odvjetnika Sonje Bašić priznao da se sastajao sa Sonjom i da je od nje uzimao novac, a tada je Halid skočio i napustio sudnicu uz riječi ‘ja ovo više neću slušati‘, prenosi Kurir.

Sudac je nakon toga najavio pauzu od pola sata, a Muslimović je ranije najavio da će svoju obranu iznositi najmanje tri sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:58