ŠOKANTNE IZJAVE

Sipaju se mučne optužbe na suđenju: ‘Depp je penetrirao bocom u Heard nakon što ju je izudarao‘

Johnny Depp prije dvije je godine podigao tužbu protiv Amber Heard zbog duševnih boli uzrokovanih njenom kolumnom

Johnny Depp

 Brendan Smialowski

U gradu Fairfaxu u američkoj državi Virginia počeo je nastavak gorke pravne bitke bivših supružnika Johnnyja Deppa i Amber Heard.

Naime, Depp je prije dvije godine podigao tužbu protiv Amber Heard zbog duševnih boli uzrokovanih njezinom kolumnom objavljenom u The Washington Postu 2018. godine.

Suđenje Johnnyju Deppu za klevetu vrijednu 100 milijuna dolara protiv bivše supruge Amber Heard počelo je uvodnim riječima.

image

Amber Heard

Samuel Corum/AFP

U jednom šokantnom trenutku, Heardova odvjetnica Elaine Charlson Bredehoft rekla je poroti da je Johnny Depp u njezinu klijenticu prodro s bocom alkohola tijekom trodnevne 'talačke krize' u Australiji 2015. godine.

Heardova odvjetnica Elaine Bredehoft rekla je poroti: "On ju je prislonio na bar. Gađao ju je bocama. Vukao ju je po podu po razbijenom staklu. Udario ju je. Udario ju je nogom. Rekao joj je da će je je*eno ubiti, da je mrzi. Udarao ju je. A onda je prodro u nju s bocom pića."

Dok je govorila, Depp je odmahnuo glavom kao da želi reći: 'Ne.'

Deppov glasnogovornik oštro je demantirao te tvrdnje, rekavši: "Ove fiktivne tvrdnje nikada nisu iznesene na početku Amberinih optužbi 2016., a tek su se pojavile godinama kasnije nakon što je tužena za klevetu jer je u svom tekstu navela da je žrtva 'seksualnog nasilja'."

"Riječi su ključne u slučaju klevete i zgodno je da je ova optužba došla tek nakon toga. Ovo slijedi obrazac njezinih razrađenih, pogrešnih tvrdnji koje su se nastavile mijenjati i razvijati tijekom vremena u svrhu šoka koji je u holivudskom stilu, a koji je Amber ovladala i iskoristila i iskoristila ozbiljan društveni pokret za to", dodao je.

Deppova odvjetnica Camille Vasquez rekla je u uvodnim izjavama: "Gospođica Heard je duboko problematična osoba koja manipulira ljudima oko sebe."

Vasquez je opisala kako su se prvi put sreli 2009. godine na snimanju filma 'The Rum Diary'. "Proganjala ga je, udvarala mu se", rekla je. "Potrudila se da ga osvoji glumeći zaljubljenu djevojku i uspjelo joj je - on se do ušiju zaljubio u nju."

Nakon bajne ljubavi, Amber bi pribjegla fizičkom nasilju, gađala ga stvarima, udarala ga, govorila bi mu da je kukavica, da nije bio dovoljno muško jer se nije htio boriti s njom.

image

Amber Heard

Brendan Smialowski/POOL/AFP

No, Heardov tim ispričao je sasvim drugu priču. Odvjetnica Elaine Charlson Bredehoft rekla je poroti da je Depp pun bijesa i da je 'poput demona'.

"Na svoju suprugu Amber gledao je kao na svoju majku i svoju sestru koju mrzi", rekla je Bredehoft, dodajući da je njegov bijes 'potaknut alkoholom i drogama'.

Vasquez je rekla: "Počeo se nositi s gospođicom Heard na isti način kao kad je bio dijete, pokušao je pobjeći, ali njegov pokušaj odlaska razbjesnio bi gospođicu Heard."

"Kada su gospodin Depp i gospođica Heard putovali zajedno - njegov tim je morao rezervirati dodatnu sobu za njega kako bi imao kamo otići kada bi gospođica Heard pobjesnjela", nastavila je.

Vasquez je izjavila da bi bračni savjetnik bivšeg para opisao Amber Heard kao 'agresora' u toj vezi i priznala je da je Depp prošao kroz 'pravu borbu sa zlouporabom droga'.

Rekla je: "Ali borba s drogom i alkoholom ne čini te zlostavljačem. Koristio je i neki vrlo šarolik jezik, koristi riječi koje ja ne koristim, a vi ih vjerojatno isto ne koristite i on ih često koristi. Gospodin Depp nije savršen, ali nije zlostavljao gospođicu Heard. Ovaj se slučaj odnosi na ono što je gospođica Heard rekla u svom tekstu. Prikazala je sebe kao herojsku, nevinu osobu koja je preživjela sve to od strane Deppa. Pretučena žena koja se konačno suprotstavila svom mučitelju. Gospođica Heard iskoristila je optužbe protiv gospodina Deppa kako bi podigla svoj ugled i unaprijedila vlastitu karijeru."

Drugi Deppov odvjetnik Ben Chew uzeo je riječ kako bi započeo uvodne riječi.

"Neki od vas možda prepoznaju gospodina Deepa gledajući ga kako prikazuje likove kao što su Edward Škaroruki ili Jack Sparrow. Gotovo 30 godina, gospodin Depp je gradio reputaciju jednog od najtalentiranijih glumaca u Hollywoodu, cijenjenog umjetnika čije se ime povezivalo s uspjehom na kino blagajnama", rekao je Chew.

"Danas se njegovo ime povezuje s laži, lažnom izjavom koju je izgovorila njegova bivša supruga, optužena Amber Heard, koja je gospodina Deppa lažno i nepravedno predstavila kao negativca, Kao muškarca koji bi nasilno zlostavljao ženu. Ovo je slučaj za klevetu, to je slučaj o tome koliko riječi mogu biti pogubne kada su lažne i javno izgovorene. Osoba koja daje lažnu izjavu o nekome drugome može se smatrati odgovornom. To je zato što su riječi važne. One slikaju sliku u našem umu", dodao je.

Nakon što su okončali razvod početkom 2017., činilo se da je svađa nestala, sve dok Heard nije objavila svoj članak u prosincu 2018. s naslovom: 'Postala sam javna osoba koja predstavlja obiteljsko zlostavljanje i osjetila sam punu snagu bijesa naše kulture prema ženama koje progovaraju.'

Članak je potaknuo Deppa da podnese zahtjev za klevetu u Virginiji, gdje se nalazi Washington Post i nekoliko njegovih ureda, navodeći: 'Gospođica Heard nije žrtva obiteljskog zlostavljanja već je ona počinitelj.'

Heardova protutužba tvrdi da je istina da je pretrpjela godine zlostavljanja od strane svog bivšeg supruga i da je njezino pravo govoriti o tome.

Depp, koji je tri puta nominiran za Oscara, globalno poznata zvijezda u više od 50 holivudskih filmova koji su zaradili 10 milijardi dolara, mogao bi izgubiti cijelo svoje bogatstvo, kao i ono što je ostalo od reputacije.

image

Johnny Depp

Brendan Smialowski/AFP

Očekuje se da će suđenje trajati šest do sedam tjedana, a poznate osobe koje će svjedočiti uključuju Jamesa Franca, Paula Bettanyja i Ellen Barkin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 03:56