DRUŠTVENA KOREKTNOST

Simpsoni odustaju od poznate šale kojim im je godinama bila jedna od glavnih fora: ‘Ne radim to više...‘

Društvena korektnost sustigla je i kultni satirični animirani serijal, obožavatelji nisu baš oduševljeni

serija Simpsoni

 Hrt/Hrt

Homer Simpson završio je s davljenjem svog sina Barta, a čini se da to ima veze s modernim trendovima društvene korektnosti u svim segmentima, pa čak i kada je satira u pitanju. Ta odluka producenta serijala, donosi TMZ, jako je podijelila obožavatelje kultnog crtanog serijala.

Odmicanje od zlostavljanja djece, doduše, u animiranom obliku, upravo je u tijeku i dolazi u trećoj epizodi 35. sezone pod nazivom "McMansion & Wife", u kojoj Homer Simpson upoznaje novog susjeda i izjavljuje da više neće daviti svog sina. Otkriva to uz stisak ruke, pa kada susjed primijeti da je vrlo čvrst, Homer odgovara: "Vidiš, Marge, isplatilo se davljenje dječaka."

Zatim se nadovezuje i kaže: "Samo se šalim, ne radim to više. Vremena su se promijenila". Obožavatelji su ovo shvatili kao ne tako suptilnu poruku Disneyja, pod čijom kapom su sada "Simpsoni", da su odlučili povući poznatu šalu koja im je godinama bila jedna od glavnih fora.

Prije ove epizode, ekipa "Simpsona" već se u 22. sezoni poigravala s idejom da Homer evoluira i suzdrži se od davljenja Barta, pa je tako Homer išao na terapiju i učio o šteti koju uzrokuje napadajući svog sina. Jedan od najdugovječnijih gegova "Simpsona" ipak već neko vrijeme nije dio špice serije. Prema IGN-u, zadnji put se to dogodilo tijekom 31. sezone koja se emitirala 2019. - 2020. Ova nova, društveno osvještenija era "Simpsona", sada očito i službena, nije baš dobro sjela velikom broju obožavatelja tog legendarnog crtića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:22