NEĆE NAGODBU

Shakira mora na sud: ‘Ovo je progon španjolskih vlasti, porez sam platila‘

Zvijezda je optužena je za četiri kaznena djela protiv poreznih vlasti, jer je navodno utajila 14,5 milijuna eura

Shakira

 Francois Maquaire/Kcs Presse/Profimedia/Francois Maquaire/Kcs Presse/Profimedia

Shakirini problemi se nastavljaju s obzirom na to da je sada potvrđeno da će morati ići na sud u Barceloni kako bi se suočila s optužbama za poreznu prijevaru, piše španjolska Marca.

Inače, 45-godišnja Kolumbijka odbila je ponudu tužiteljstva i uvjerena je da će biti proglašena nevinom. Zvijezda je optužena za četiri kaznena djela protiv poreznih vlasti, jer je navodno utajila 14,5 milijuna eura između 2012. i 2014. pokušavajući, kako se spekulira, uvjeriti vlasti da ne živi u Španjolskoj.

U početku je Shakirin pravni tim bio u kontaktu s tužiteljstvom pokušavajući postići dogovor kako kazna ne bi bila tako stroga, piše Marca. No, usprkos intenzivnim pregovorima, strane nisu postigle dogovor te su pjevačicini odvjetnici objavili odluku o odbijanju ponude i o pokretanju postupka.

U izjavi tima koji zastupa bivšu partnericu Gerarda Piquea, odvjetnici otkrivaju kako u ovom trenutku, Shakira želi "prepustiti stvar u ruke zakona, s mirom i uvjerenjem da će pravda dokazati da je u pravu".

Unatoč svemu, sve do početka suđenja dvije strane mogle bi nastaviti s pokušajima dogovora i tako izbjeći da Shakira sjedne na optuženičku klupu. Njezini pravni zastupnici istaknuli su da je pjevačica, iako se tužiteljstvo uvijek odlučivalo za "srednji put", vrlo sigurna u svoju nevinost te stoga nikada nije bila voljna prihvatiti nagodbu.

Iako će Shakira, kako je to sada već gotovo izvjesno, morati na suđenje, pjevačica je poreznoj upravi već platila 17,2 milijuna eura kazni i kamata. Zbog toga, prema riječima njezinih odvjetnika, "već dugi niz godina nema poreznih dugovanja".

Odvjetnički tim također podsjeća da Državna riznica na sudske sporove ove vrste "troši milijune", a gubi pola. Tvrde da je Shakira uznemirena "progonom" koji je pretrpjela od strane vlasti, koju optužuje da koristi svoju mašineriju da je uguši tako očitim "medijskim pritiskom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:21