TV RAZNOLIKOST

‘Seks i grad‘ dobiva svoj prvi nebinarni lik, uloga je pripala zvijezdi ‘Uvoda u anatomiju‘

Glumica Sara Ramirez i u stvarnom životu prvo se izjašnjavala kao biseksualka, a tek onda kao nebinarna osoba
Sara Ramirez
 Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia

Producenti megapopularne televizijske serije "Seks i grad" otkrili su kako će se u novim epizodama pojaviti i Sara Ramirez (45), glumica koja se u stvarnom životu identificira kao nebinarna osoba (tu identitetsku oznaku obično koriste osobe čiji se rodni identitet i/ili rodna uloga ne uklapaju u binarno poimanje u kojemu je rod ograničen na kategorije muškarca ili žene), a i na malim ekranima utjelovit će nebinarni lik, prvi takav u "Seksu i gradu".

Kako prenosi The Mirror, Sara, inače zvijezda TV serije "Uvod u anatomiju", glumit će Che Diaza, nebinarnog, queer stand-up komičara koji je domaćin podcasta na kojemu se redovito pojavljuje Carrie Bradshaw, lik Sare Jessice Parker.

Ramirez, koja se prvo izjašnjavala kao biseksualka, a tek onda kao nebinarna osoba, gledateljima je najpoznatija kao doktorica Callie Torres u hit seriji "Uvod u anatomiju". Njezin dolazak u "Sex and the City: And Just Like That..." obožavatelji su pozdravili s velikim oduševljenjem.

Podsjetimo, originalna TV serija "Seks i grad", koja se emitirala od 1998. do 2004., već se dugo suočava s brojnim kritikama zbog nedostatka raznolikosti u priči koja je smještena u samo srce New Yorka. Upravo zbog toga producenti su najavili kako u novim epizodama planiraju, između ostaloga, predstaviti i tri nova ženska lika koje će utjeloviti glumice različitih rasa.

Reunion će snimati Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker i Kristin Davis, dok je Kim Catrall potvrdila kako se neće vratiti u projekt. Upravo je Kim još prije četiri godine apelirala na producente da porade na uključivanju drugih rasa u "Seks i grad".

- Možda bi Samantha Jones mogla postati Afroamerikanka ili Hispanka - rekla je tad glumica.

image
Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon i Kim Cattrall
VINCE BUCCI/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:40