ODLUKA

SCARLETT JOHANSSON ODUSTALA OD ULOGE U FILMU O TRANSRODNOJ OSOBI Učinila je to nakon žestokoj kritika na račun redatelja

 Alessandro Bianchi / REUTERS

GLumica Scarlett Johansson odustala je od suradnje s redateljem Rupertom Sanderson s kojim je trebala snimati film "Rub & Tug" o transrodnoj osobi, nakon negodovanja aktivista koji smatraju da bi glavnu ulogu trebalo povjeriti transrodnoj osobi, piše časopis "Out".

Glumicu su kritizirali zbog toga što je prihvatila glavnu ulogu u biografskoj drami o transrodnom muškarcu, gangsteru po imenu Dante Tex Gill.

Odabir cis rodne osobe (osobe koja nije transrodna) za ulogu transrodne osobe podigla je prašinu među transrodnim glumicama koje smatraju da je riječ o još jednoj vrsti diskriminacije. Pobunile su se jer ne dobivaju iste prilike kao cis rodne glumice.

"Divim se transrodnoj zajednici i zahvalna sam što se priča o njihovoj uključenosti u društvo nastavlja u Hollywoodu", rekla je Johansson u ekskluzivnoj izjavi za časopis Out.

"Premda bih neizmjerno voljela utjeloviti Dantea, potpuno mi je jasno zbog čega mnogi smatraju da bi ga trebala glumiti transrodna osoba. Zahvalna sam što je ova rasprava o glumačkoj postavi potaknula širu priču o različitostima u našem društvu i o prenošenju takve teme na film", kazala je glumica.

U biografskoj drami o gangsteru po imenu Dante Tex Gill, koji je kontrolirao mrežu bordela tijekom sedamdesetih godina prošlog stoljeća i na tome zarađivao milijune dolara, gledatelje će zaintrigirati priča o transrodnom muškarcu koji je ratovao sa zakonom, mafijom i na kraju skončao u zatvoru zbog utaje poreza.

Veliki šef Dante zapravo je bio žena Lois Jean Gill koja se predstavljala kao muškarac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2023 11:02