POBJEDNICA EUROSONGA

Ruslana objavila potresnu poruku: ‘Svijet će nam pomoći i zaustaviti rat, slava Ukrajini‘

‘Jutro je došlo. Moramo skupiti snagu i shvatiti da je počeo rat protiv Ukrajine‘ - napisala je Ruslana na Instagramu

Ruslana Ližičko

 Thomas Samson/AFP

Ukrajinska pjevačica Ruslana Ližičko, koja je 2004. godine pobijedila na Eurosongu s pjesmom 'Wild Dances' koja je i danas rado slušan hit, oglasila se na Instagramu povodom napada Rusije na njezinu rodnu zemlju.

"Jutro je došlo. Moramo skupiti snagu i shvatiti da je počeo rat protiv Ukrajine. Sigurna sam da će se svijet ujediniti i stati na stranu Ukrajine. Mnogo godina smo radili na tome da nas svijet prepozna kao zemlju koja je stoljećima patila zbog ruskog režima. Svijet će nam pomoći i zaustaviti rat", napisala je u opisu fotografije na kojoj se moli.

Također je pozvala sve koji imaju službene informacije da pomognu ukrajinskom narodu.

"Sada je najbitnija lokalna teritorijalna obrana. Prikupljam informacije o tome kako ovo uraditi i objavit ću ih na Instagramu. Prijatelji, pišite mi javno ili privatno! Potrebne su nam provjerene informacije. Ovo je ključno vrijeme", dodala je.

"Kada su tokom Euromaidana bile najopasnije akcije, jedina stvar koja nam je pomogla da se sačuvamo bila je koordinirana akcija, jasna podjela odgovornosti i prikupljanje informacija od službenih izvora i svjedoka. Glavna stvar je unutrašnji mir bez pretjeranih emocija i panike. Slava Ukrajini! Bože, poslušaj moje molitve za mir u Ukrajini", zaključila je pjevačica Ruslana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:01