NASTAVAK BATMANA

Robert Pattinson se vraća u ulozi Brucea Waynea: Potvrđeno je snimanje nastavka o superjunaku

Na istoj je prezentaciji 56-godišnji Matt Reeves najavio kako će i u nastavku biti i scenarist i redatelj

The Batman

 HBO

Robert Pattinson ponovo će uskočiti u kultno crno Batmanovo odijelo obzirom da je Warner Bros. u utorak objavio kako će definitivno biti zvijezda još jednog nastavka o legendarnom superjunaku. Naime, Batman je trenutno film s najvećom zaradom u 2022., a uz 35-godišnjeg Pattinsona koji će se ponovno naći u ulozi Brucea Waynea i njegovog alter ega, Warner Bros. je na svojoj CinemaCon prezentaciji za vlasnike kina potvrdio kako se u nastavku vraća i redatelj Matt Reeves. Na istoj je prezentaciji 56-godišnji Reeves najavio kako će i u nastavku biti i scenarist i redatelj, no nije podijelio niti jedan detalj radnje itekako iščekivanog filma. Također nisu poznati ni datumi kad bi film mogao izaći, kao ni kad starta produkcija.

"Hvala svima na ogromnoj podršci za Batmana. Ne bismo dospjeli ovako daleko bez vjere i entuzijazma svih vaših timova širom svijeta. Uzbuđen sam što ću ponovo uskočiti u ovaj svijet za iduće poglavlje", kazao je Reeves.

image

Robert Pattinson

Angela Weiss/AFP

Obožavatelji će tako, najvjerojatnije morati pričekati do travnja 2023. za nove informacije u drugom dijelu Batmana, obzirom da je redatelj najavio kako će detalji biti predstavljeni na idućem CinemaConu.

Uspjeh Batmana na kino blagajnama bio je donekle iznenađujuć, unatoč popularnosti tog strip junaka, jer ima mnogo mračniji ton i vizualni stil od ostalih nedavnih filmova o superherojima, a može se pohvaliti raskošnim trajanjem od čak tri sata.

Kritičari, čini se, nisu imali ništa protiv, a film se trenutno može pohvaliti i s impresivnih 85 posto svježih ocjena na Rotten Tomatoesu.

Batman je itekako skočio na kino blagajnama i do sada je zaradio 139 milijuna dolara na domaćem tržištu, dok mu je ukupna zarada čak 759 milijuna dolara.

To ga čini filmom s najvećom zaradom ove godine do sada, a također je zaslužio priznanje kao prvi film nakon kino hita 'Spider-Man: No Way Home' koji je zaradio više od 100 milijuna dolara u jednom vikendu.

Warner Bros. je ranije objavljivao visokoprofilne filmove poput 'Dine' i 'Matrix: Resurrections' istovremeno u kinima i na svojoj platformi za streaming HBO Max, ali Batman je bio prvi film od početka pandemije koji je dobio ekskluzivno kino prikazivanje. Naime, analitičari su teoretizirali kako će dostupnost spektakularnih akcijskih filmova na internetu odvratiti ljude od odlaska u kino. Batman je nedavno pušten i na HBO Maxu i pokazao se kao hit na streaming servisu te je već pogledan 4.1 milijun puta. Premda je proveo nekoliko tjedana isključivo u kinima, film s Pattinsonom u glavnoj ulozi više je puta pogledan od nastavka Matrixa, Dine i ostalih Warner Bros filmova koji su istovremeno pušteni u kina i online.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:04