NETFLIXOV SPECIJAL

Ricky Gervais na meti kritika zbog svojih šala na račun transseksualnih osoba: ‘To što radi je opasno‘

Britanski komičarna udaru je kritika zbog viceva o transseksualcima u Netflixovu specijalu ‘SuperNature‘

Ricky Gervais

 Screenshot Youtube

Kontroverzni komičar ponovno je vruća tema na internetu, ovoga puta zbog niza navodnih anti-trans viceva prikazanih u njegovom Netflixovom specijalu 'SuperNature'

Britanski komičar Ricky Gervais na udaru je kritika zbog viceva o transseksualcima u Netflixovu specijalu „SuperNature”.

Ime britanskog komičara bilo je aktualno na internetu dok je LGBTQ+ zajednica pozivala gledatelje da bojkotiraju specijal, a neki korisnici čak su dali obećanje da će otkazati svoje pretplate na Netflix.

- Volim nove žene, rekao je Gervais u specijalu.

- Super su, zar ne? Nove koje viđamo u posljednje vrijeme. One s bradom i k*****. Dobre su kao zlato, volim ih, nadodao je i svojom izjavom izazvao mnoštvo kritika.

No, Gervais tu nije stao, već je nastavio i dalje komentirati transseksualne osobe, pa je tako, među ostalim, komentirao i odustajanje Kevina Harta od vođenja dodjele Oscara 2018. Podsjetimo, Hart je bio najavljen kao domaćin Oscara, ali je odustao od te uloge samo dva dana kasnije nakon što su se na društvenim mrežama pojavili homofobični tvitovi koje je objavljivao.

- Ne možete predvidjeti što će biti predvidljivo u budućnosti, govori Gervais, a ranije izjavljuje kako se 'pametni ljudi' neće uvrijediti na šale o AIDS-u, Hitleru i drugim tabu temama.

Unatoč transfobičnim šalama, komičar u specijalu tvrdi da je zapravo veliki pobornik trans zajednice.

- Naravno da u stvarnom životu podržavam trans prava. Podržavam sva ljudska prava, a trans prava su ljudska prava, govori. - Živite život najbolje što možete. Koristite svoje željene zamjenice. Budite spol za koji osjećate da jeste, ali dočekajte me na pola puta, dame, naglašava Gervais.

Bilo je mnogo gledatelja koji nisu dobro reagirali na komičareve šale optuživši ga da je 'udario' marginaliziranu zajednicu, no našli su se i neki kojima se svidio britanski komičar.

Zagovaračka skupina GLAAD oglasila se na Twitteru komentirajući da je specijal 'pun eksplicitnih, opasnih te antitrans izjava maskiranih u šale.' Dodali su i da on također širi anti-gay retoriku, kao i netočne informacije o HIV-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:31