OBRATILA SE U OTVORENOM PISMU

RENEE PROGOVORILA O SVOM IZOBLIČENOM LICU 'Moram iznijeti neke istine o svom životu'

 REUTERS / REUTERS

Iako na prvi pogled djeluje kao da su svjetski celebrityji imuni na kritike s kojima se svakodnevno susreću na račun svog izgleda i posla, nedavni primjer Jennifer Aniston koja se u otvorenom pismu obratila javnosti zbog konstantnih nagađanja o tome hoće li postati majka ili ne, pokazao je da to ipak nije tako. Njezinim primjerom povela se sada i Renee Zellweger, 47-godišnja glumica kojoj su dozlogrdili stalni komentari na račun njezinog izgleda.

Renee 15 godina nakon što je snimila prvi film o Bridget Jones izgleda gotovo neprepoznatljivo pa su se strani mediji raspisali o tome kako su za to krive brojne plastične operacije kojima se podvrgnula kako bi sačuvala mladenački izgled, ali da je rezultat pomalo razočaravajući. Tim povodom Renne je u otvorenom pismu naziva 'Možemo mi to bolje' koje je objavljeno na internet stranici Huffington Posta odlučila, kako je napomenula, reći istinu o svom izgledu.

Actress Renee Zellweger waves at the 21st annual ELLE Women in Hollywood Awards in Los Angeles, California, U.S. on October 20, 2014.  REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo - RTSL98I
Renee Zellweger / REUTERS

- Pišem ovo zato što moram iznijeti neke istine o svom životu i zato što me jako zabrinjava taj prijelaz tabloidnih priča od nagađanja do navodne istine. Sama priča o operaciji očiju nije bitna, ali sam se zbog nje više usredotočila na novinarske priče o samoprihvaćanju i ženama koje su podlegle pritisku da trebaju izgledati i osjećati se onako kako to drugi žele. Nije da se to ikog tiče, ali nisam promijenila svoje lice niti sam imala operacije oko očiju. Te informacije ne bi trebale biti od velikog značaja za bilo koga, ali se o njima ipak raspravljalo i to čak u krugovima uglednih novina zbog čega je ta tema postala dio javne rasprave - zaključila je.

Screenshot

Dodala je da ma sreće jer ima kreativan život i priliku da se bavi poslom koji je ispunjava i daje joj smisao.

- To je pravi blagoslov zbog kojeg i trpim cijenu svakodnevnih izazova javnog života. Ponekad to znači da se samo trebam pomiriti s poniženjem, a ponekad da trebam shvatiti da u nekim slučajevima šutnjom mogu samo produbiti problem - napisala je Renee.

Strani mediji glumicu su u listopadu 2014. godine prozvali da je zategnula područje oko očiju jer se na crvenom tepihu jednog eventa u Hollywoodu pojavila bez ijedne bore.

Nije joj jasno zašto je ljudima nemoguće da žena u deset godina ostari.

- Možda bi trebali malo više govoriti o pravim društvenim problemima te kako ih riješiti - zaključila je Njezin novi film 'Bridget Jone's Baby' u kinima je od sljedećeg mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:38