PČELARICA BEYONCE

Queen Bee se bacila u pčelarstvo: ‘Imam oko 80.000 pčela i radim stotine staklenki meda godišnje‘

Pčelarstvom se počela baviti zbog svojih kćeri i njihovih zdravstvenih problema
 Frank Micelotta

Pjevačica Beyoncé, u svojoj košnici fanova poznatija pod nadimkom Queen Bee ili Queen B, kako tko preferira, otkrila je da na svom imanju ima dvije velike košnice od kojih za privatne svrhe proizvede "stotine staklenki meda godišnje".

Posjeduje čak “oko 80,000 pčela”.

Ova 39-godišnja pjevačica otkrila je da se počela baviti pčelarstvom zbog svojih kćeri - Blue Ivy (8) i Rumi (3) – kojima med pomaže da prevladaju teške simptome.

image
Boris Kovacev/Cropix

- Znam da zvuči malo random, ali imam dvije košnice. I to prave. Već ih neko vrijeme imam na imanju. Imam oko 80 000 pčela i napravimo stotine staklenki meda godišnje. Započeo sam se baviti pčelarstvom jer moje kćeri, Blue i Rumi, imaju strašne alergije, a med ima nebrojena ljekovita svojstva – rekla je pjevačica.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Pčelarstvo nije jedini poslovni pothvat ove velike zvijezde - koja uz ranije spomenute kćeri, sa suprugom Jay-Z-em ima i trogodišnjeg sina Sira. Ona ima potpuno vlasništvo nad svojom glazbom, filmovima i modnim brendom Ivy Park.

image
Kevin Winter

- Posjedovanje mojih filmova, linije odjeće i glazbe mi je važno. Vaše pjesme, vaš imidž i način poslovanja ne moraju biti stvoreni s komercijalne ili muške točke gledišta. Možete sami odlučiti kako izgleda uspjeh. Biti broj jedan ne znači bolju kvalitetu. A komercijalni uspjeh zasigurno ne jamči utjecajnost – objašnjava Beyoncé govoreći o važnosti vlasništva.

Također je objasnila svoju nepokolebljivu predanost svim projektima.

image
Dave M. Benett

- Jednom kad se obvežem, dajem sve od sebe. Počinjem s utvrđivanjem svoje namjere i osiguravanjem usklađenosti sa suradnicima u istu svrhu. Potrebno je ogromno strpljenje da bih se surađivalo sa mnom. Moj proces je zamoran. Nekoliko puta pregledam svaku sekundu snimke i znam je unatrag i naprijed. Pronađem svaku trunku magije i onda je dekonstruiram. Nastavljam graditi više slojeva i ponavljam ovaj postupak uređivanja mjesecima. Neću popustiti dok ne postigne svoj puni potencijal. Vjerujem da je moja snaga razumijevanje toga da pripovijedanje, glazba, rasvjeta, kutovi, moda, umjetnička režija, povijest, ples i montaža rade zajedno. Sve je podjednako važno – rekla je pjevačica u intervjuu za britanski magazin Vogue.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:58