ROĐENDAN U MOSKVI

Putinov prijatelj Steven Seagal poručio Rusiji: ‘Volim vas sve i stojimo zajedno, u dobru i zlu‘

Glumac Steven Seagal ponovio je svoju podršku Vladimiru Putinu i njegovim saveznicima

Vladimir Putin i Steven Seagal

 Alexey Druzhinin

Glumac Steven Seagal ponovio je svoju podršku Vladimiru Putinu i njegovim saveznicima. Zvijezda holivudskih akcijskih filmova, prisustvovao je večeri održanoj u njegovu čast u jednom restoranu u Moskvi povodom 70. rođendana.

Prema The Timesu, saveznici prisutni na događaju bili su ruski državni TV voditelj Vladimir Soljevjev i ruska novinarka Margarita Simonjan, a oboje su na listi sankcija EU zbog invazije na Ukrajinu.

U videu koji je kružio Twitterom, Seagal, koji je ranije nazvao Putina "jednim od najvećih svjetskih lidera, ako ne i najvećim živućim svjetskim liderom", može se vidjeti kako sve u prostoriji naziva "svojom obitelji i prijateljima".

"Volim vas sve i stojimo zajedno, u dobru i zlu", dodao je na engleskom uz prevoditelja pored sebe.

Seagal je u ožujku rekao za Fox News Digital da na Rusiju i Ukrajinu gleda “kao na jednu obitelj” .

“Većina nas ima prijatelje i obitelj u Rusiji i Ukrajini”, rekao je tada. “Stvarno vjerujem da je to vanjski subjekt koji troši ogromne svote novca na propagandu kako bi isprovocirao dvije zemlje da budu u međusobnom sukobu."

"Moje molitve su da obje zemlje dođu do pozitivnog, mirnog rješenja u kojem možemo živjeti i napredovati zajedno u miru", dodao je glumac.

Rusija je 2018. imenovala Seagala za specijalnog izaslanika za poboljšanje veza sa SAD-om.

image

Steven Seagal

Alexei Druzhinin

Rusko ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo je da će Seagalova odgovornost biti 'olakšavanje odnosa između Rusije i Sjedinjenih Država na humanitarnom području, uključujući suradnju u kulturi, umjetnosti i razmjeni mladih’.

Kada je Seagal dobio rusko državljanstvo 2017. godine, Ukrajina mu je zabranila ulazak u zemlju, jer su borbe između ruskih i ukrajinskih snaga eskalirale u istočnoj Ukrajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 11:48