RUSSELL BRAND

Prvi odnos s prostitutkom organizirao mu je otac koji je bio u istoj sobi: Prvo ga je korio, a onda mu i zapljeskao

Russell Brand ovaj je tjedan optužen za silovanje, seksualni napad i emocionalno zlostavljanje iz razdoblja između 2006. i 2013.

Russell Brand

 Ian West/Pa Images/Profimedia/Ian West/pa Images/profimedia

Komičar Russell Brand (48) imao je seks s filipinskom prostitutkom kad je imao 16 godina, a u istoj hotelskoj sobi njegov otac je spavao s dvije prostitutke.

Prije toga Brand je imao seksualni odnos samo jednom, a onda je njegov otac Ron angažirao „lijepu i elegantnu” ženu da spava s njegovim sinom na odmoru u Aziji.

Brand je ispričao ranije kako je žena s kojom je spavao samo nekoliko godina bila starija od njega i da su imali „plah, neugodan seks” zbog kojeg se osjećao kao da je „voli”, piše Daily Mail. Ipak, to iskustvo nije bilo romantično. Brand je čuo kako njegov otac ležeći s dvije žene u krevetu pokraj njega vrišti: „Kvragu, bit će mi loše!”.

Nakon te noći, prema Sunday Peopleu iz 2006., Ron je korio Branda što nije koristio kondom, ali je i zapljeskao svom sinu.

„Otišao sam s dječakom, ali vraćam se s muškarcem”, rekao je otac Brandu.

image

Russell Brand

James Manning/Pa Images/Profimedia/James Manning/pa Images/profimedia

Brand je ovaj tjedan optužen za silovanje, seksualni napad i emocionalno zlostavljanje između 2006. i 2013. Optužbe su podnijele četiri žene s kojima je navodno imao romantične odnose.

Ove optužbe stižu nakon što su Channel 4 i BBC pokrenuli interne istrage o odvojenim optužbama za predatorsko ponašanje prema osoblju i publici dok je Brand radio za njih. Bivši djelatnici tvrde da ih je Brand tjerao da se „ponašaju kao svodnici” te da su morali tražiti brojeve žena iz publike i prenositi im poruke od voditelja.

Brand oštro negira te optužbe i tvrdi da su sve njegove veze bile sporazumne. Rekao je kako su prostitucija i seks bili dio njegovog „noćnog života u zabačenoj uličici” dok se borio s ovisnošću o drogama.

Brand, samoproglašeni ovisnik o drogama i seksu, postao je jedan od najozloglašenijih ženskaroša i nečuvenih komičara.

Ranije je izjavio kako ne žali zbog svog seksualnog ponašanja u prošlosti te je tvrdio da je imao odnose sa stotinama žena.

Brand je bio u braku s američkom pop zvijezdom Katy Perry od 2010. do 2012., a trenutno je u braku s Laurom Gallacher, sestrom voditeljice Kristy Gallacher, a par ima dvoje djece Mabel i Peggy, dok je treće dijete na putu.

Poznato je da je spavao sa supermodelom Kate Moss, koja je to požalila, a on je potom navodno spavao i s njezinom prijateljicom Sadie Frost.

Trenutno je optužen za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje tijekom sedam godina u kojima je bio na vrhuncu svoje slave, a optužbe su jučer objavljene u The Sunday Timesu i na Channel 4‘s Dispatches.

Među optužbama je i optužba jedne žene koja tvrdi da je bila seksualno napadnuta tijekom tromjesečne veze s njim, kad je imala 16 godina i bila u školi. Opisala je njegovo ponašanje kao „zbližavanje” pri kojem bi joj navodno davao upute kako da prevari roditelje da joj dopuste da ga posjeti. Godine 2020. žena je kontaktirala Brandovog agenta koji je bio suosnivač agencije za talente Tavistock Wood.

„Russell Brand je kategorički i žestoko negirao optužbe iznesene 2020., ali sada vjerujemo da nas je užasno zavarao. TW je prekinuo sve profesionalne veze s njime”, rekli su iz agencije za MailOnline.

image

Russell Brand

Frederic J. Brown/Afp

Druga žena je optužila Branda za silovanje u svom domu u Los Angelesu, treća tvrdi da ju je Brand seksualno napao dok je radila s njim u Los Angelesu i prijetio joj da će pokrenuti pravni postupak ako ikome kaže za optužbe. Četvrta žena tvrdi da ju je Brand seksualno napao, fizički i emocionalno zlostavljao. U 90 minuta programa na Channelu 4 iznesene su ove optužbe, a u filmu su govorile i druge žene koje su surađivale s Brandom, a među njima i njegova bivša osobna asistentica Helen Berger koja ga je nazvala „narcisom”.

U video izjavi, objavljenoj na internetu, Brand je tvrdio da je suočen s „litanijom krajnje nečuvenih i agresivnih napada”.

„Ove se optužbe odnose na vrijeme kada sam radio u mainstreamu, kada sam cijelo vrijeme bio u novinama, kada sam bio u filmovima i, kao što sam opširno pisao o tome u svojim knjigama, bio sam vrlo, vrlo promiskuitetan. Sada, tijekom tog vremena promiskuiteta, odnosi koje sam imao bili su apsolutno uvijek sporazumni. Tada sam uvijek bio transparentan oko toga, gotovo previše transparentan, a transparentan sam i sada.n Vidjeti kako je ta transparentnost metastazirala u nešto kriminalno, što apsolutno poričem, tjera me da se zapitam postoji li neka druga agenda u igri", rekao je Brand.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:47