RADILA KAO DADILJA

Prva poslodavka Lady D otkrila: ‘Zarađivala je 5 dolara po satu, a sve mi je bilo jasno kad sam vidjela paparazze‘

Lady Diana je za obitelj Robertson radila samo nekoliko mjeseci, tri dana u tjednu
Lady Diana
 Parkerphotography/Alamy/Alamy/Profimedia

Ususret izlasku HBO-eve dokumentarne serije o životu Lady Diane, njena prva poslodavka Mary Robertson prisjetila se vremena kad je radila za njenu obitelj, prenosi Mail Online.

Davne 1980. godine Lady Diana prijavila se za svoj prvi posao. Zaposlila se kao dadilja dječaka Patricka u američkoj obitelji koja je u to vrijeme živjela u Londonu. Majka dječaka nije znala da osamnaestogodišnjakinja potječe iz poznate britanske aristokratske loze Spencer te da hoda s princom Charlesom za kojeg će se udati u srpnju sljedeće godine.

Lady Diana je za obitelj Robertson radila samo nekoliko mjeseci, tri dana u tjednu, a nitko nije bio svjestan da ju za nekoliko mjeseci očekuje globalna popularnost koju će steći ulaskom u kraljevsku obitelj.

"Kad je Diana u našu obitelj došla kao sramežljiva 18-godišnja dadilja, imala je vrlo malo životnog iskustva, no znala je raditi s djecom pa je svoj posao savršeno obavljala", rekla je ova poslovna žena. "Sjela je na pod s Patrickom i bila fokusirana samo na njega", kaže Robertson.

Između smjena, za koje je bila plaćena samo pet dolara po satu, školovala se za medicinsku sestru. Robertson je za Dianino aristokratsko porijeklo saznala tek kad je ispred kuće primijetila mnoštvo paparazza koji su je slijedili zbog zaruka s princom Charlesom.

"Diana je bila vrlo taktilna, to smatram njenom najjačom karakteristikom. Htjela je grliti ljude, pružiti im dodir", rekla je Robertson. "Bila je topla, povjerljiva, puna ljubavi", zaključila je.

"Nastavile smo dopisivanje sljedećih 16 godina", rekla je Robertson, otkrivši da joj je Diana poslala desetke pisama i čestitki tijekom svih tih godina - želeići čak da joj obitelj dođe u posjet kraljevskoj obitelji.

Diana je poginula u automobilskoj nesreći 1997. godine kad je bježala upravo od paparazza. Roberston njen pogreb opisuje kao najtužnijih i najbolnijih sat vremena u životu.

U šest nastavaka dokumentarne serije bit će opisan Dianin život put ljubavi, ali i patnje te njen tragični završetak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:38