HOLIVUDSKI PREDATOR

Protiv zloglasnog producenta podignute nove optužnice za silovanje, a on se izvlači na koronu

Weinsteinov pravni tim tražit će odgodu izručenja zbog klijentovog lošeg zdravlja i povećanog rizika zbog pandemije koronavirusa
Harvey Weinstein u dolasku na sud
 Timothy A. Clary

Zloglasni producent i medijski moćnik Harvey Weinstein, koji trenutno služi 23 godine iza rešetaka zbog niza seksualnih zločina u zatvoru Wende u New Yorku, suočit će se s novim optužnicama. Naime, tužitelji su, kako se doznaje, već prije dva tjedna na sudu u Los Angelesu izložili slučajeve. Danas bi tužitelji iz Los Angelesa trebali zatražiti i izručenje zatvorenika Weinsteina radi suđenja u svojem gradu. Fox News javlja kako su nove optužnice jednake onima koje je bivša javna tužiteljica okruga Los Angeles Jackie Lacey iznijela u siječnju 2020. godine. Radi se o 11 točaka uključujući silovanje i seksualni napad, u pet navodnih incidenata između 2004. i 2013. godine.

U američkim medijima tvrde da će Weinsteinov pravni tim tražiti odgodu izručenja zbog klijentovog lošeg zdravstvenog stanja i povećanog rizika za zdravlje zbog pandemije koronavirusa.

No, Gloria Allred, slavna odvjetnica koja zastupa dvije od pet tužiteljica, uvjerena je da će do premještanja seksualnog predatora, nakon niza otkazivanja, napokon doći.

- Čini mi se da g. Weinstein ne želi biti prebačen u Los Angeles zbog suočavanja s optužnicama, no daljnja odgađanja znače da pravda neće biti zadovoljena - rekla je.

Inače, početkom travnja Weinstein je zatražio poništenje kazne koja mu je određena u New Yorku. Tvrdi da nije imao pravedno i nepristrano suđenje zbog medijskog praćenja njegova slučaja. On i njegovi pravni savjetnici govore kako je porota bila pod utjecajem medija. Žalio se i da su zanemarene primjedbe njegovih odvjetnika poput one da je jedan od porotnika prije suđenja napisao knjigu koja se bavi starijim muškarcima koji vrebaju mlade žene. Osramoćeni producent tvrdi i da je porota čula navode o njegovim prijašnjim "lošim djelima" i zločinima za koje nikad nije bio optužen što smatra velikom pogreškom suda i oduzimanjem prava na pošteno suđenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:27