SVAŠTA SE PRIČA

PROMJENA PLANOVA? Nakon tajanstvene smrti producenta 'Mamme mije', krenula šuškanja: 'Meryl Streep ipak neće na Vis, a razlog se krije u scenariju'

 
 PROFIMEDIA

"Produkcija nema komentar o tijeku snimanja", uzvratili su producenti nastavka poznatog filmskog hita "Mamma Mia: Here We Go Again" na upit hoće li iznenadna smrt Alana MacDonalda (61), poznatog dizajnera filmskih setova i njihova suradnika u engleskom Oxfordshireu poremetiti plan snimanja i odgoditi dolazak zvjezdane glumačke ekipe na Vis, piše Slobodna Dalmacija.

Na jednom od najljepših hrvatskih otoka s nestrpljenjem se očekuju Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth i Amanda Seyfried, junaci hitoidnog prethodnika "Mamma Mia", pa je i stanovnike Visa zatekla vijest o tragediji u sobi jednoga hotela u Oxfordshireu gdje je prije desetak dana pala prva klapa filmskog nastavka "Mamme Mije" u režiji Britanca Ola Parkera.

"Je, je, odgađa se snimanje na Visu. Svi će gori ostat na sprovodu", čuli smo uvjerljivo intonirane komentare "dobro upućenih" na štekatima komiških kafića (čitaj mještana), od kojih su mnogi na ovaj ili onaj način uključeni u rad hollywoodske ekipe na otoku.

Duje Klarić / HANZA MEDIA

Duje Klarić / HANZA MEDIA

Duje Klarić / HANZA MEDIA

Neki će statirati, drugi pak iznajmiti brodice ili apartmane, treći čuvati setove ili nešto deseto i svi, ali baš svi, nešto znaju i šuškaju na temu "Mamma Mije", najveće hollywodske produkcije koja je ikad stigla u Hrvatsku. Često su to proturječne informacije, a u moru onih koje se prepričavaju na kavama u Komiži jest i ona da glavna glumica Meryl Streep zapravo uopće neće doći na Vis, jer u nastavku filma njezin lik umire, pa će slavna oskarovka svoj dio snimiti negdje izvan Hrvatske, vjerojatno u nekom od hollywoodskih studija?! Teško je povjerovati u to, baš kao i u kuloarske priče o odgodi snimanja zbog iznenadne smrti jednog od suradnika uzme li se u obzir koliko bi to povisilo troškove filma.

Duje Klarić / HANZA MEDIA

Duje Klarić / HANZA MEDIA

Duje Klarić / HANZA MEDIA

Duje Klarić / HANZA MEDIA

Duje Klarić / HANZA MEDIA

"Snimanje je potpuno zatvoreno od strane Universala. Nema pristupa setu i glumcima. Što se tiče eventualne press konferencije, mi smo poslali prijedlog za koji se čeka odobrenje Universala", šturo su poručili članovi ovdašnjeg producentskog tima, koji pruža podršku inozemnoj ekipi filmskog spektakla. Jednako su tako oskudni i u plasiranju informacija domicilnom stanovništvu angažiranom na filmu, pa je prilično teško razlučiti koliko su vjerodostojne njihove "pouzdane" informacije o tijeku i detaljima snimanja.

Svi oni koji su prošli na audiciji za statiste, bilo za glumačke ili plesne točke, čekaju poziv iz produkcije s obavijesti o terminu njihova snimanja za koje će, kako se doznaje, dnevno biti plaćeni petstotinjak kuna i u prosjeku biti angažirani tjedan dana.

Dok Višani željno iščekuju dolazak zvjezdane glumačke ekipe, u britanskim medijima na kapaljku već polako izlaze fotografije i detalji sa snimanja u Engleskoj. Tako su Otočani, izuzev tragične vijesti o iznenadnoj smrti dizajnera filmskog seta, objavili da će se radnja nastavka filmskog hita odvijati po sistemu naprijed-natrag, razotkrivajući kako su se događaji u prošlosti reflektirali na buduće odnose među glavnim likovima.

Zato je u nastavku angažirana i nova glumica – Lily James ("Pepeljuga", "Vozač"), koja se pojavila i u popularnoj TV seriji "Downton Abbey" kao buntovna nećakinja grofice od Granthama (Maggie Smith).

Fotografijom u njezinu društvu pohvalio se na svom Instagram profilu i glavni glumac Pierce Brosnan, jer 28-godišnja Lilly zapravo tumači ulogu mlade Donne Sheridan-Carmichael, koju u filmskom prethodniku iz 2008. igra Meryl Streep.

Na setu u Oxfordshireu Lily je osvanula u kombinezonu i glam čizmama iz 70-ih, a snimala se plesna točka uz Abbin hit "When I Kissed A Teacher".

It's happening.. #TheDynamos #MammaMia2

A post shared by @lilyjamesofficial on

Početak snimanja 22. kolovoza svečano su obznanili i iz Universala na svojemu Twitter profilu, najavivši premijeru glazbene komedije 20. srpnja 2018. godine.

Strogi nadzor seta

Produkcija strogo nadzire znatiželjnike. Uvalu Barjoška, kao i kućicu od stiropora na uzvisini, zaklonjenu gustom šumom i raslinjem, čuvaju vatrogasci i zaštitari, a tik do plaže i pontona parkirani su ambulantno i vatrogasno vozilo. Dvojac (zaštitar i vatrogasac) motri samu uvalu, filmsku kućicu na uzvisini čuva jedan zaštitar, dok njegov drugi kolega zaustavlja sve koji prilaze obližnjem vojnom objektu nekadašnje JNA, trenutno također jednoj od logističkih baza "Mamma Mije".

Navodno je početak snimanja na Visu zakazan upravo na lokaciji u Barjoški, nakon čega bi se filmska ekipa trebala preseliti pred komišku Komunu. U Komiži je, uz tamošnje igralište, osvanuo i šator koji će, uz tvornicu "Neptun", biti dodatna logistička baza produkcije na tom dijelu otoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:08