NAPASTOVAO MNOGE

Progovorile žrtve R. Kellyja: ‘S njim doživotno u zatvor, ne smije mu se dati više prilika‘

Nakon pet i pol tjedana suđenja, američki je glazbenik proglašen krivim pred sudom u New Yorku...

Konačan pad R. Kellyja

 Antonio Perez/pool/afp/Antonio Perez/pool/afp

Jedna od brojnih žrtava R. Kellyja smatra da je preporuka američkih državnih tužitelja o 25 godina zatvora preniska, te bi umjesto toga trebao ostatak svog života provesti iza rešetaka.

- Kelly je kroz godine povrijedio mnogo ljudi stoga zaslužuje i više nego doživotnu kaznu - rekla je Lizzette Martinez za TMZ.

Ona ne misli da će njegovom zlostavljanju ikada doći kraj, jer kako ističu savezni tužitelji, više puta je dokazano da koristi svoju moć da dobije ono što želi. Martinez tvrdi da mu se "ne smije dati prilika da ponovno lovi žene".

Kitti Jones, još jedna od žrtava R. Kellyja, kaže da nema problema s preporukom tužitelja, međutim ništa neće njoj i drugima vratiti vrijeme ili ukloniti njihove traume.

Obje su žene bile prikazane u dokumentarcu "Surviving R. Kelly" koji je potaknuo obnovljeni kazneni progon i na kraju, Kellyjev pad. Obje tvrde da će biti prisutne prilikom izricanja presude kasnije ovog mjeseca.

Podsjetimo, nakon pet i pol tjedana suđenja, američki je glazbenik proglašen u ponedjeljak krivim pred sudom u New Yorku zbog toga što je više od dva desetljeća sustavno seksualno zlostavljao i iskorištavao mlade žene, maloljetne djevojčice i dječake. R&B pjevaču prijeti do 20 godina zatvora, a izricanje kazne zakazano je kasnije ovog mjeseca. Još ga čekaju suđenja u Illinoisu i Minnesoti. Suđenje je izazvalo iznimnu medijsku pozornost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:25