R‘BONNEY GABRIEL

Proglašena je nova Miss Universe: Ne, ni ove godine nije Hrvatica

Miss SAD-a nadmašila je drugoplasiranu Amandu Dudamel iz Venezuele na natjecanju u New Orleansu

Miss SAD-a R‘Bonney Gabriel nova je Miss Universe

 Timothy A. Clary/Afp/Profimedia/Timothy A. Clary/afp/profimedia

R‘Bonney Gabriel okrunjena je za Miss Universe u subotu navečer, pobijedivši 83 druge ljepotice koje su se borile za titulu najljepše.

28-godišnja modna dizajnerica i manekenka, koja je prošle godine postala prva Amerikanka filipinskog porijekla koja je osvojila titulu Miss SAD-a, nadmašila je drugoplasiranu Amandu Dudamel iz Venezuele na natjecanju u New Orleansu.

Andreína Martínez Founier iz Dominikanske Republike osvojila je treće mjesto.

image

Miss Venezuele Amanda Dudamel, Miss SAD-a R‘Bonney Gabriel (i Miss Dominikanske Republike Andreina Martinez

Timothy A. Clary/Afp/Profimedia/Timothy A. Clary/afp/profimedia

Gabriel je deveta Miss SAD-a koja je postala Miss Universe. Rođena je u Teksasu, vodi vlastitu liniju održive odjeće ‘R‘Bonney Nola‘, a rekla je da bi svoju titulu iskoristila da postane ‘transformacijski vođa‘.

"Kao vrlo strastvena dizajnerica, koja šije već 13 godina, koristim modu u dobre svrhe. U svojoj inustriji, smanjujem zagađenje recikliranim materijalima koje koristim pri kreiranju svoje odjeće. Dajem satove šivanja ženama koje su preživjele trgovinu ljudima i obiteljsko nasilje. To govorim jer je jako važno ulagati u druge ljude, u našu zajednicu i koristiti svoje jedinstvene talente da bismo napravili neku razliku u svijetu. Svi mi imamo nešto posebno i kada to sjeme posadimo drugim ljudima u našem životu, transformiramo ih i koristimo to kao sredstvo za uvođenje promjena", rekla je nova Miss Universe.

Njoj je krunu predala prošlogodišnja Miss Universe Harnaaz Sandhu iz Indije.

Žiri koji je odlučivao o novoj Miss Universe kroz preliminarno natjecanje i finale činile su uspješne žene: Big Freedia, Olivia Quido, Emily Austin, Ximena Navarrete, Sweta Patel, Mara Martin, Olivia Jordan, Myrka Dellanos, Wendy Fitzwilliam, Kathleen Ventrella. One su u Top16 izabrale missice Australije, Portorika, Haitija, Dominikanske Republike, Laosa, Južne Afrike, Portugala, Kanade, Perua, Trinidada i Tobaga, Curacaoa, Indije, Venezuele, Španjolske,USA i Kolumbije. Nakon natjecanja u večernjim haljinama i kupaćim kostimima u Top5 plasirale su se Venezuela, USA, Portoriko, Curacao i Dominikanska Republika.

Naša Arijana Podgajski nije se, nažalost, plasirala u Top16.

image

Arijana Podgajski

Pr/Miss Universe Organisation/

"Osjećam se super, jedno divno iskustvo koje ću pamtiti. Drago mi je da sam bila dio cijele te priče. Iznenađena sam ulaskom u Top16 pojedinih zemalja. Također mi je žao što se ni jedna zemlja s kojom sam se više zbližila nije plasirala pa da sam imala za koga navijati. Pobjednici čestitam na uspjehu i želim joj da joj ova godina bude nezaboravna. Veselim se vidjeti kako će iskoristiti svoju godinu. Postati Miss Universe je velika stvar", rekla je Arijana.

image

Arijana Podgajski

Pr/Miss Universe Organisation/

Kroz program natjecanja za Miss Universe više desetaka milijuna gledatelja diljem svijeta vodile su Jeannie Mai i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo, a iz backstagea su se javljale bivša Miss Universe Catriona Gray te Zuri Hall. Nastupili su Big Freedia, Big Sam’ funky nation, Amanda Shaw, Tank and The Bangas i Yolanda Adams.

Produkcija ovogodišnjeg izbora za Miss Universe koštala je 8.3 milijuna eura dok je kruna nove missice vrijedna vrtoglavih 5,1 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 03:00