KOMPLET BOJE BRESKVE

Prodavač odbio princezu Dianu jer mu je bio kraj radnog vremena: ‘Gospođice, Harrod‘s vam je iza ugla!‘

Princeza se kasnije vratila u trgovinu, a Belville Sasson kreirao je komplet za medeni mjesec samo za nju

princeza Diana komplet boje breskve nosila je i u Australiji
 

 Anwar Hussein/Sipa Press/Profimedia/Anwar Hussein/Sipa Press/Profimedia

Nakon što je kustos Matthew Storey organizirao modnu izložbu "Royal Style in the Making" koja je u tijeku, a prikazuje niz odjevnih kombinacija pokojne britanske princeze Diane, uključujući i njezinu vjenčanicu, za neke od njih doznalo se da su odabrane uistinu igrom slučaja. Naime, Yahoo News donosi priču pozivajući se na People, kako je jedna od najpoznatijih odjevnih kombinacija umalo ostala u izlogu dućana.

Nakon vjenčanja u katedrali svetog Pavla, Diana je nosila komplet boje breskve s detaljima na volane kad je otišla na medeni mjesec s princem Charlesom. Njega su osmislili dizajneri Bellville Sassoona.

Prema priči, Diana Spencer posjetila je trgovinu Bellville Sassoon u Londonu nedugo nakon što se zaručila za princa Charlesa. Tada 19-godišnjakinja tražila je outfit za svoje zaručničke fotografije. Bilo je skoro vrijeme zatvaranja trgovine i ne prepoznajući Dianu, prodavač joj je rekao da je robna kuća Harrod‘s "odmah iza ugla". Ondje je Diana odabrala sad već kultnu plavu kreaciju za fotografiranje.

"Možete zamisliti kako su se Belinda Bellville i David Sassoon osjećali kad su shvatili da je buduća princeza od Walesa odbijena", rekao je kustos Matthew Storey za People.

Međutim, princeza se odvažila vratiti u trgovinu u kojoj je napokon dočekana raširenih ruku čime je započela svoju dugu suradnju s tim brendom. Belville Sasson kreirao je komplet boje breskve za medeni mjesec samo za nju - a odjeća je sad izložena na izložbi Royal Style.

Navodno su stvorene dvije verzije looka; jedna s kratkim i jedna s dužim rukavima, ovisno o vremenu. Skice koje je dizajnirao David Sassoon izložene su uz kreaciju. Princeza je očito uživala u odjeći za medeni mjesec i nosila ju je u nekoliko drugih prilika, uključujući i turneju po Australiji 1983. godine.

Ružičasto odijelo, zajedno s Dianinom vjenčanicom, bit će izloženo u Kensingtonskoj palači do siječnja 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 01:45