FILMSKA AUKCIJA

Prodaje se Neov kaput iz ‘Matrixa‘, čizme ‘Zgodne žene‘ i Jockerova fedora za čak 38.000 dolara

Početkom prosinca sprema se prava poslastica za ljubitelje filmskih i televizijskih memorabilija, a cijene su već poznate
Jockerova fedora
 Andrew Matthews/Pa Images/Profimedia

Prop Store, jedan od najpoznatijih svjetskih trgovaca filmskim i televizijskim memorabilijama 1. i 2. prosinca organizira svoju godišnju aukciju predmeta iz velikih hitova. Iako još nije objavljen cijeli katalog, po najavama koje su procurile u javnost, ove će se jeseni u ponudi naći sjajne stvari iz filmova "Matrix", "Zgodna žena", "Ratovi zvijezda: Osveta Sitha", "Batmana", "Aliena" i "Labirinta".

Na aukciji će se, prema pisanju američkih medija, naći gotovo 900 predmeta. Među njima se ističe potpuni outfit Keanua Reevesa, Nea iz "Matrixa", konkretnije iz filma "Matrix Reloaded" (2003.) Procjene kažu da bi Keanuov kostim mogao postići cijenu između 52 i 78 tisuća dolara.

image
Neov kostim iz "Matrixa"
Andrew Matthews/Pa Images/Profimedia

Fanovi "Aliena", pak, u istom cjenovnom razredu moći će se kupiti mehaničku glavu aliena korištenu u snimanju specijalnih efekata u Scottovom SF hororu snimljenom 1979. godine, prvom iz superuspješne franšize.

image
Glava aliena
Prop Store/mega/The Mega Agency/Profimedia

Mnogo jeftinije mogu proći oni koji vole romantične komedije. Naime, na aukciji se nude visoke čizme preko koljena koje je u filmu "Zgodna žena", 1990. godine, nosila Julia Roberts. Procjene kažu da bi se mogle prodati za 13 do 19 tisuća dolara.

image
Julia Roberts u čizmama koje su sada u prodaji
cineliz/Allpix Press/Profimedia

Kristalna kugla, potpisane fotografije, te ulaznice za party povodom završetka snimanja kultnog filma Jima Hensona "Labirint" (1986.) u kojem je David Bowie igrao glavnu ulogu, trebale bi zaraditi oko 15 tisuća dolara.

image
David Bowie u filmu "Labirinit"
Screenshot iz filma

Među najskupljim predmetima je svjetlosna sablja Obi-Wan Kenobija (Ewan McGregor) korištena u "Osveti Sitha" (2005.), a procijenjena na između 103 i 155 tisuća dolara. Jokerov šešir (Jack Nicholson) iz Batmana snimljenog 1989. godine procijenjen je na 26 do 38 tisuća dolara, a Jokerova kravata iz "Crnog viteza" (2008.) u kojem je poludjelog komičara glumio Heath Ledger, na 10 do 13 tisuća.

image
Svjetlosna sablja
Prop Store/mega/The Mega Agency/Profimedia

Prop store priprema za studeni virtualnu izložbu na društvenim mrežama, pa će potencijalni kupci moći vidjeti što se sve nudi i slati upite o pojedinim predmetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:34