RAT NA DVORIMA

Procurio mail iz kraljevske palače: ‘Vojvotkinja maltretira osoblje, uvijek ima nekoga na piku‘

Optužbe na račun Megan Markle koje datiraju još iz 2018. stižu tik prije emitiranja intervjua s Oprah Winfrey
 Daniel Leal-olivas/AFP

Vojvotkinja od Sussexa optužena je za okrutnost i maltretiranje, te potpuno neprihvatljiv tretman osoblja kraljevske obitelji, kako tvrdi jedan od njezinih bivših najbližih savjetnika iz palače Kensington.

U pritužbi se navodi da je Meghan Markle 'otjerala dvoje osobnih asistenata iz kućanstva i podcjenjivala povjerenje trećeg člana osoblja', izvijestio je The Times.

Optužbe o manipulacijama i maltretiranju temelje se na izjavama dva starija člana osoblja, a još jedna bivša članica osoblja tvrdi da ju je Meghan ponižavala.

Sve pritužbe osoblja je u listopadu 2018. Jason Knauf, njezin nekadašnji tajnik za odnose s javnošću sažeo u mailu upućenom osobnom tajniku princa Williama, Simonu Caseu.

'Vrlo sam zabrinut zbog činjenice da je Vojvotkinja mogla maltretirati dvoje zaposlenika, njezino ponašanje je potpuno neprihvatljivo. Vojvotkinja čini se uvijek ima nekoga na piku. Maltretirala je članicu osoblja nastojeći potkopati njezino samopouzdanje. Dobivamo pritužbu na njezin račun, jednu za drugom, od ljudi koji su svjedočili njezinom neprihvatljivom ponašanju', navodno je pisalo u mailu.

No glasnogovornik vojvode i vojvotkinje od Sussexa žestoko odbacuje ove optužbe i tvrdi kako su i Meghan i Harry žrtve 'proračunate kampanje blaćenja koja se temelji na obmanjujućim i štetnim dezinformacijama'.

Odvjetnici para rekli su novinarima da ih se iz Buckinghamske palače pokušava oblatiti tik prije emitiranja njihovog velikog intervjua u kojem je kraljevski par otvorio dušu voditeljici Oprah Winfrey.

Rekli su i kako je vojvotkinju 'ražalostio ovaj posljednji napad na nju, posebno jer je i sama bila meta nasilja te da je ona duboko predana pružanju podrške onima koji su doživjeli bol i traumu'.

U najavi velikog intervjua koji će biti emitiran na CBS-u Harry je kazao kako je njegova najveća briga ' da se povijest ne ponovi', čime je aludirao na smrt svoje majke kao i na nepodnošljiv teror javnosti i medija s kojim se princeza Diana suočavala.

image
Daniel Leal-olivas/AFP

Britanski tabloid Meghan Markle mora platiti 450.000 funta za sudske troškove

Urednik časopisa Mail on Sunday, britanskog tabloida koji je narušio privatnost Meghan Markle objavivši njezino pismo upućeno ocu, supruzi princa Harryja mora isplatiti 450.000 funta (520.000 eura) za troškove sudskog postupka, nakon što je nedavno dobila spor.

Na ročištu održanom u utorak putem videokonferencije, sudac Mark Warby naložio je grupi Associated Newspapers da izvrši uplatu u iznosu od 450.000 funta za pokrivanje svojih sudskih troškova. Odvjetnik vojvotkinje od Sussexa, Ian Mill tražio je 750.000 funta.

Odvjetnici novina rekli su da kane uložiti žalbu na presudu, a odvjetnici bivše glumice zatražili su da se, nakon presude izrečene prošli mjeseci na naslovnici novina objavi javna isprika.

Bivša američka glumica tužila je Associated Newspapers, koji izdaje Mail Online, Daily Mail i njegovu nedjeljnu verziju Mail on Sunday, za kršenje privatnosti izdavanjem dijelova rukom pisanog pisma koje je u kolovozu 2018. uputila ocu Thomasu Markleu (76), s kojim je u zategnutim odnosima. Tabloid je pismo objavio 2019.

Pismo je napisala nekoliko mjeseci nakon vjenčanja s Harryjem, na koje njezin otac nije došao zbog zdravstvenih problema. U pismu je od oca zatražila da medijima prestane lagati da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa navodno raskinuli vezu.

U nedjelju 7. ožujka u Americi će se emitirati intervju princa Harryja i njegove supruge Meghan s Oprom Winfrey.

To je prvi tv intervju što su ga vojvoda i vojvotkinja od Sussexa dali medijima otkako su prošle godine doselili u Kaliforniju.

Prije preseljenja, par se žalio na odnos britanskih tabloida prema Meghan, čiji je otac bijelac, a majka Afroamerikanka, a po njihovim riječima, neki su postupci eskalirali do razine maltretiranja i rasizma.

Buckinghamska palača je u veljači objavila da se Harry i Meghan više ne mogu vratiti na dužnost aktivnih članova britanske kraljevske obitelji. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:34