NOVI DETALJI RAZVODA

Procurio emotivni e-mail Angeline Jolie upućen Bradu Pittu: ‘Uvijek ću se sjećati...‘

Jolie tvrdi da nije mogla sudjelovati u vođenju kobne vinarije ‘iz moralnih razloga i zbog dobrobiti obitelji‘

Angelina Jolie i Brad Pitt

 Alessia Pierdomenico/Shutterstock Editorial/Profimedia/

Usred stalnih pravnih problema između Angeline Jolie i Brada Pitta, e-mail koji je 47-godišnja glumica napisala svom bivšem suprugu u siječnju 2021. ponovno se pojavilo na TikToku. ET je u međuvremenu pronašao e-mail u sudskom dokumentu.

Poruka počinje tako što Jolie tvrdi da je odlučila "ovo pretočiti u pisani oblik kako ne bi bila previše emocionalna", prije nego što detaljno objasni svoju odluku o prodaji vinarije Chateau Miraval, čiji je djelomični vlasnik i Pitt.

- To je mjesto na koje smo doveli blizance kući i gdje smo se vjenčali u znak sjećanja na moju majku - napisala je Jolie, misleći na njihovu najmlađu djecu, Knoxa i Vivienne.

- Mjesto koje je obećavalo ono što bi moglo biti i gdje sam mislila da ću ostariti. Čak je i sada nemoguće ovo napisati bez plača. Uvijek ću se sjećati onog što je bilo prije deset godina - napisala je Jolie i prisjetila se lijepih dana.

- Ali to je također mjesto koje označava početak kraja naše obitelji - i posao koji je usredotočen na alkohol - nastavila je Jolie, govoreći o Pittovoj borbi s alkoholom.

- Nadala sam se da bi to nekako moglo postati nešto što nas drži zajedno i da smo pronašli svjetlo i mir. Sada vidim kako ste stvarno željeli da odem i najvjerojatnije će vam biti drago primiti ovaj e-mail - otvoreno je napisala Jolie.

image

Angelina Jolie i Brad Pitt

Mark Ralston/Afp

Nadalje, Angelina je napisala da je u posljednje četiri godine vidjela "mnogo bezobzirnog ponašanja, novca potrošenog na načine koje ne bi odobrila i odluka o kojima nije bila konzultirana", rekavši da je "povrijeđena donesenim odlukama, manjkom interesa za dijeljenje posla ili nedostatkom promjene u nešto što bi bilo zdravije za djecu."

- Bila sam potresena nedavnim slikama namijenjenim prodaji alkohola. Smatram da je to neodgovorno i nije nešto što bih željela da djeca vide. Podsjetilo me na bolna vremena - nastavila je, napisavši da ne osjeća da "može biti uključena, javno ili privatno, u posao temeljen na alkoholu, kad je alkoholizam tako duboko naštetio njihovoj obitelji."

image

Angelina Jolie i njena obitelj

Doug Peters/Alamy/Alamy/Pr/Doug Peters/Alamy/Alamy/Pr

Jolie je zatim rekla da nije mogla sudjelovati u spomenutom poslu "iz moralnih razloga i za dobrobit naše obitelji" i htjela je poduprijeti Brada u pokušaju da proda tvrtku i "odmakne se od ovog teškog i bolnog poglavlja u njihovim životima."

Jolie je spomenula i incident u avionu iz 2016. u kojem je prethodno tvrdila da je Pitt "nasrnuo na vlastito dijete" i "davio jedno od djece, a drugo udario u lice". Također je navela da je Pitt djecu "polijevao pivom i crnim vinom". Istog mjeseca kad se dogodio navodni incident, Jolie je podnijela zahtjev za razvod.

- Ne mogu izraziti koliko je uznemirujuće za mene što moram doći do ove točke. Želim sve najbolje u vezi tog posla i iskreno se nadam da će djeca drugačije percipirati Miraval kada odrastu i da će te posjetiti, ali Miraval je za mene umro u rujnu 2016. godine. Sve što sam vidjela godinama nakon to je nažalost potvrdilo - piše Jolie.

Podsjetimo, ranije ove godine, Jolie je prodala vinariju Chateau Miraval ruskom oligarhu Juriju Šefleru, zbog čega ju je Pitt tužio. Pitt je priznao da je njegova bivša supruga uložila 40 posto od 28,4 milijuna dolara kupoprodajne cijene, ali je tvrdio da je samo on zaslužan za uspjeh vinarije. Pitt također tvrdi da su se prema uvjetima razvoda 2019. on i Jolie sporazumjeli i ‘međusobno razumjeli‘ da niti jedno od njih ne može prodati svoj dio vinarije bez pristanka drugoga.

image

Angelina Jolie

Vasquez-max Lopes/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Vasquez-max Lopes/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Prošli mjesec, Jolieina bivša tvrtka, Nouvel, podnijela je tužbu protiv Pitta tešku 250 milijuna dolara, tvrdeći da je glumac vodio "osvetnički rat" u pokušaju da otme kontrolu nad vinarijom. Prema sudskom dokumentu, tvrtka je tvrdila da je Pitt "osmislio do sada uspješan plan da preuzme kontrolu nad Chateau Miravalom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:22