SUDSKI DOKUMENTI

Procurili mailovi koji razotkrivaju bivšu menadžericu Britney Spears: ‘Laže, bila je umiješana u skrbništvo‘

Pop zvijezda je opisala svoje skrbništvo kao ‘zlostavljačko‘ te optužila svoje menadžere da su je ‘kažnjavali‘

Britney Spears

 B4859/Avalon/Profimedia

Kako otkrivaju nedavno objavljeni e-mailovi uključeni u javne sudske dokumente, bivša poslovna menadžerica Britney Spears, Lou Taylor, bila je uključena u razgovore koji su doveli do uspostave kontroverznoga skrbništva slavne pop zvijezde.

Spearsin ovlašteni odvjetnik, Mathew Rosengart, razotkrio je da tvrdnje Lou Taylor o tome da nije imala ‘nikakvu ulogu u pokretanju skrbništva‘ nisu točne.

U e-mailu od 17. siječnja 2008., samo 15 dana prije nego što je Spearsin otac Jamie otišao na sud te preuzeo kontrolu nad njenim osobnim poslovima i višemilijunskim imanjem, Lou Taylor se predstavila Jamiejevim tadašnjim odvjetnicima, Geraldine Wyle i Jeryll Cohen, napisavši da želi raditi s njima, prema dokumentima do kojih je došao Page Six.

Dvanaest minuta kasnije Taylor je poslala e-mail Spearsu kako bi mu rekla da je razgovarala s Wyleom i Cohenom o Andrewu Walletu, odvjetniku koji će 11 godina pomagati upravljati Britneynim novcem, te da će Wallet i Tri Star Entertainment Group biti sukonzervatori sa Spearsom.

Taylor je također razmijenila e-mail s Wyleom 30. siječnja 2008., dva dana prije početka skrbništva, o ‘pripremi službene izjave u Jamievo ime‘ za slanje novinarima kako bi se javno objavilo da je tada 26-godišnja pjevačica bila pod skrbništvom dok je prolazila kroz neke privatne probleme.

Wyle je tada bio zabrinut oko pronalaska nekoga tko će voditi slučaj, odgovorivši da ‘jedini sudac‘ koji je na raspolaganju ‘ne bi Jamieju dao ovlast da daje Britney psihotropne lijekove‘.

image

Prosvjednici protiv skrbništva nad Britney Spears

Patrick T. Fallon/AFP

Taylor je poslala e-mail Wyleu 25. veljače 2008. u kojem govori o Britneynoj zakladi, a u kojem je djelomično napisala:

- Jedan od prijedloga koje je Andrew imao bio je da bi zaklada mogla platiti račune i to bi nam pomoglo, međutim, kada se radi o odbitnim troškovima povezanim s poslom, oni se moraju platiti iz Britney Brands ili Britney Touring. Izložit ćete zakladu ako ona plati poslovne troškove.

Kao odgovor na Rosengartov podnesak, odvjetnik tvrtke Tri Star, Scott Edelman, govori za Page Six da su poruke s e-maila ‘lažne izjave‘.

- Kao što svi dokazi posve jasno govore, skrbništvo je uspostavljeno na preporuku pravnog savjetnika, a ne Tri Stara, a sud ga je odobrio na više od 12 godina. Zapravo, Tri Star nije čak ni bio voditelj poslovanja konzervatora kada je ono osnovano, kaže Edelman.

Ne poričući da je prepiska autentična, dodaje kako ‘navodi iz e-maila ne mogu promijeniti činjenice, zbog čega će ove besmislice završiti jednom zauvijek kada se dokumenti otpečate‘.

Iako je sudac ukinuo Britneyno skrbništvo u studenom 2021., pop zvijezda i njen odvjetnik odbili su pustiti Taylor bez da je se kazni.

Britney je izjavila u objavi na Instagramu u veljači da će tužiti Tri Star, no kasnije je tu objavu izbrisala, dodajući da je njezin otac obožavao Taylor, a tu tvrdnju je odvjetnik poslovne menadžerice Charles Harder nazvao ‘potpuno lažnom‘.

Rosengart je u međuvremenu nastavio istraživati 56-godišnju Taylor i njene suradnice Robin Greenhill, a obje su ignorirale zahtjeve da daju iskaz kod bivšeg saveznog tužitelja te predaju relevantne dokumente.

image

Britney Spears

Image Press/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

U prijedlogu Tri Stara da se ponište sudski pozivi, Rosengart kaže da su se Jamie i Tri Star obogatili za najmanje šest milijuna dolara i 18 milijuna dolara zahvaljujući slučaju Britney Spears. Rosengart je također ukazao na Greenhillinu izjavu pod prisegom iz studenog 2021. u kojoj je rekla da Tri Star ‘nije imao nikakvu ulogu‘ u Britneynim poslovima početkom 2008., suprotno Taylorinim e-mailovima.

- Tri Star odbija komunikaciju od listopada 2021., te su umjesto toga odabrali parničenje i napade umjesto suradnje, i još uvijek nisu uspjeli dostaviti niti jedan traženi sudski dokument, govori Rosengart za Page Six.

- Sada, nakon što su razotkriveni...nečuveno žele otpečatiti Britneyne privatne dosjee. Ovo nije način na koji bi povjerenik trebao djelovati. Ponašaju li se tako prema svim svojim klijentima, poput Travisa Scotta i Kardashiana, ili samo prema Britney Spears?, dodaje.

New York Times je u prosincu 2021. izvijestio da je Tri Star posudio najmanje 40 tisuća dolara Jamieju nekoliko dana prije početka Britneyina konzervatorstva, što je otkriće za koje je predsjednik Nacionalne udruge skrbnika Anthony Palmieri rekao da ‘smrdi na sukob interesa‘, ali je Harder inzistirao da ‘nije utjecalo na Tri Starov rad‘.

Tri Star je zatim odstupio s mjesta Britneynog poslovnog menadžera u studenom 2020. Tijekom govora na sudu sedam mjeseci kasnije, pjevačica je opisala svoje skrbništvo kao ‘zlostavljačko‘ te optužila svoje menadžere da su je ‘kažnjavali‘.

Sljedeće ročište vezano uz ovaj slučaj zakazano je za 13. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 10:16