DEMANTIRAO OPTUŽBE

Princ William prvi put komentirao intervju Harryja i Meghan: ‘Nikako nismo rasistička obitelj...‘

Vojvoda od Cambridgea prvi je član kraljevske obitelji koji se osobno oglasio o optužbama iznesenim u intervjuu
 Justin Tallis/various sources/AFP

Nakon velikog intervjua Oprah Winfrey s princom Harryjem i njegovom suprugom Meghan u kojemu je par iznio optužbe o rasizmu i svađama unutar britanske kraljevske obitelji, oglasio se Harryjev brat, prince William, koji je kazao kako njihova obitelj nema veze s rasizmom.

Vojvoda od Cambridgea prvi je član kraljevske obitelji koji je osobno komentirao optužbe iznesene u intervjuu. Pritom je otkrio kako nakon intervjua još uvijek nije razgovarao sa svojim bratom, ali da 'uskoro hoće'.

O svemu ovome novinari su ga ispitivali prilikom posjete školi u istočnom Londonu u kojoj je s Kate promovirao program skrbi za dječje mentalno zdravlje.

image
Justin Tallis/POOL/AFP
image
Justin Tallis/various sources/AFP

- Nikako nismo rasistička obitelj - odgovorio je izravno na pitanje novinara vezanih uz tvrdnju koju je iznijela Meghan Markle o tome da je jedan od članova obitelji bio zabrinut kako će Archiejeva koža biti pretamna kada se rodi.

Nakon emitiranog intervjua britanski kraljevski dvor izdao je kratko priopćenje kojim se osvrnuo na niz teških optužbi koje su iznijeli Harry i Meghan.

image
Justin Tallis/various sources/AFP
image
Justin Tallis/POOL/AFP

- Cijela obitelj je s tugom primila spoznaju o tome koliko su izazovne protekle godine bile za Harry i Meghan. Pitanja kojih su se dotaknuli, posebice ona koja se tiču rase, su zabrinjavajuća. Iako se nekih događaja možda prisjećamo na različite načine, svakako ih tretiramo vrlo ozbiljno i pozabavit ćemo se s njima privatno unutar obitelji. Harry, Meghan i Archie će uvijek biti voljeni članovi naše obitelji, stoji u priopćenju koje potpisuje sama kraljica Elizabeta II.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 08:48