UPLAŠEN ZBOG PRIJETNJI

Princ Harry ne želi više voditi Meghan Markle u Ujedinjeno Kraljevstvo: ‘Bojim se za njezinu sigurnost‘

Harry je gostovao u intervjuu za jedan dokumentarac u kojem je progovorio i o sudskoj bitci s medijima

Princ Harry i Meghan Markle

 Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Princ Harry gostovao je u intervjuu za dokumentarac "Tabloids on Trial" u kojem je rekao da više neće voditi suprugu Meghan Markle u Ujedinjeno Kraljevstvo. Razlog je, kako kaže, to što je zabrinut za njezinu sigurnost. Princ vjeruje da bi Meghan bila izložena opasnosti zbog svih prijetnji koje je primila, prenosi New York Post.

"Još uvijek je opasno, a sve što treba je jedan usamljeni akter, jedna osoba koja čita te stvari koja bi djelovala prema onome što pročita", rekao je, aludirajući na napise u tabloidima koji se tiču njegove supruge.

"Bio u pitanju nož ili kiselina, što god, to su stvari koje me iskreno zabrinjavaju. To je jedan od razloga zašto svoju suprugu neću povesti u ovu državu", ispričao je.

Inače, Harry je nedavno od britanske vlade zatražio službenu policijsku zaštitu tijekom posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu, koju nije dobio.

"Ujedinjeno Kraljevstvo je moj dom. Ujedinjeno Kraljevstvo je centar nasljedstva moje djece i mjesto na kojem želim da se osjećaju kao kod kuće, isto kao i tamo gdje trenutno žive, u SAD-u. To se ne može dogoditi ako ne postoji mogućnost da budu sigurni na britanskom tlu", rekao je prošle godine.

image

Meghan i princ Harry

Frazer Harrison/Getty Images Via Afp

Princ Harry postao je zabrinut za svoju sigurnost, ali i sigurnost njegove obitelji, nakon što je odlučio odreći se svojih kraljevskih dužnosti. Istaknuo je pak da smatra kako njegova nedavna sudska borba s medijima ne privlači više, potencijalno opasne, pozornosti na njega.

"Ionako je i više nego dovoljno pažnje na meni i na mojoj supruzi. Pretjerali su. Došlo je do toga da si proklet ako to učiniš i proklet si ako to ne učiniš. Ali, smatram da ne postoji nitko na ovom svijetu tko je prikladniji da prođe kroz ovo od mene", rekao je. Dodao je i da je njegova borba s medijima bila još jedan od razloga zašto je u lošem odnosu s ostatkom kraljevske obitelji.

"Teško je odgovoriti na ovo pitanje jer bilo što da kažem o svojoj obitelji rezultira zlostavljanjem od strane medija", rekao je Harry.

image

Princ Harry i Meghan

Mega/the Mega Agency/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. kolovoz 2024 22:17