USKORO PRESUDA

Prije nego što možda završi iza rešetaka, Boris Becker suznih očiju oprostio se od djevojke

Becker je proglašen krivim po četiri točke optužbe jer smatraju da nije u potpunosti javno otkrio svu svoju imovinu u stečajnom postpuku

Boris Becker

 Infocus/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Trostrukom osvajaču Wimbledona Borisu Beckeru (54) prijeti kazna od sedam godina zatvora nakon što je prikrio stotine tisuća funti vrijednu imovinu nakon bankrota. Čini se da ga je mogućnost zatvorske kazne teško pogodila, barem ako je suditi prema njegovom izgledu uoči današnje presude. Suznih očiju i očajnog izraza lica Becker je grlio svoju djevojku Lilian de Carvalho Monteiro nakon što je nekoliko dana ranije proveo 'obiteljske trenutke' sa svojim sinom i bivšom suprugom Lilly Becker, prenosi Daily Mail.

Becker je proglašen krivim po četiri točke optužbe jer smatraju da nije u potpunosti javno otkrio svu svoju imovinu u stečajnom postpuku. Londonski sud je, naime, čuo da je prebacio 350 tisuća funti na druge račune, sakrio nekretninu u Njemačkoj te da nije prijavio 75 tisuća dionica IT tvrtke, kao ni zajam od 700 tisuća funti. Otac četvero djece bio je po zakonu dužan otkriti svu svoju imovinu nakon što je 2017. godine proglasio bankrot.

Bivši tenisač, koji živi u Londonu, sada se suočava s gubitkom unosnih ugovora s TV mrežama diljem svijeta, uključujući njegov posao stručnog komentatora Wimbledona na BBC-u.

image

Boris Becker i Lilian de Carvalho Monteiro

Tolga Akmen/AFP

Jučer je Beckera, koji je osvojio srca ljubitelja tenisa 1980-ih svojim stilom igre, zagrlila njegova djevojka dok je pušio tijekom pauze od sastanka s redateljem dokumentarnih filmova Georgeom Chignellom u Londonu.

image

Boris Becker

Tolga Akmen/AFP

Tijekom suđenja, Becker je poroti ispričao kako je njegovu zaradu od 38 milijuna funti 'progutao' skupi razvod od njegove prve supruge Barbare Becker, plaćanje alimentacije te 'skupi stil života'.

Teniska zvijezda rekla je da je bio 'šokiran' i 'osramoćen' kada je 21. lipnja 2017. proglasio bankrot. Njemački državljanin, koji od 2012. živi u Ujedinjenom Kraljevstvu, tvrdio je da je čak založio svoj vjenčani prsten te da se oslanjao na savjetnike koji su mu upravljali životom. Sutkinja Deborah Taylor pustila ga je na uvjetnu slobodu uz jamčevinu prije izricanja sutrašnje presude.

Porota je također čula da je Becker dobio 950.000 funti od prodaje Mercedesovog salona automobila koji je imao u Njemačkoj, što je uplaćeno na poslovni račun.

Tužiteljica Rebecca Chalkley rekla je da je taj račun koristio kao "kasicu prasicu" za osobne troškove, uključujući 7.600 funti školarine za djecu, gotovo 1.000 funti u Harrodsu, te uplate Ralph Laurenu, Porscheu, Ocadu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:17