NAJTEŽI TRENUCI

Preminuo sin (24) slavnog supermodela: ‘Zauvijek ćemo tugovati, bio je moćna duša puna ljubavi‘

Harry Brant, čija majka je Stephanie Seymour, dugo se borio s ovisnosti, a prema neslužbenim informacijama, slučajno se predozirao
Harry Brant, Stephanie Seymour
 Profimedia, AFP

Harry Brant, 24-godišnji sin milijardera Petera Branta (73) i supermodela Stephanie Seymour (52), u nedjelju je pronađen mrtav, samo nekoliko dana prije nego što je trebao otići na odvikavanje od droga.

Prema prvim neslužbenim informacijama, mladić, koji se godinama borio s ovisnosti, slučajno se predozirao, navodi New York Times, a prenosi The Mirror.

- Zauvijek ćemo tugovati, ova razorna bolest uništila mu je život... Postigao je puno u svoje 24 godine, ali nikad nećemo imati priliku vidjeti koliko toga je Harry još mogao učiniti...

On nije bio samo naš sin, također je bio prekrasan brat, voljeni unuk, omiljeni ujak i brižan prijatelj... Bio je kreativna i moćna duša puna ljubavi koja je unijela svjetlost u srca mnogih ljudi. Uistinu je bio lijepa osoba, iznutra i izvana - stoji u priopćenju koje potpisuje njegova ožalošćena obitelj - roditelji, brat Peter (27) i sestra Lilly (16).

Za prerano preminulim Harryjem tuguju i njegov stariji polubrat, kojega je Stephanie Seymour dobila u prethodnom braku s glazbenikom Tommyjem Andrewsom, kao i četvero polubraće i polusestara iz očeva prvog braka.

Harry je odrastao pod svjetlima reflektora - od malih nogu bio je okružen bogatima i slavnima, a na legendarnoj Met Gali bio je u dobi od svega 16 godina. Starijeg brata Petera i njega časopis New York Magazine svojedobno je proglasio "najljepšom braćom tinejdžerima" u New Yorku.

image
glumica Michelle Rodriguez s Harryjem (u sredini) i Peterom Brantom na modnoj reviji u Parizu 2015. godine
MIGUEL MEDINA/AFP

A upravo tijekom tinejdžerskih godina Harry se počeo baviti i novinarstvom - pisao je kolumnu za časopis Interview, koji je inače u vlasništvu njegova oca Petera, poduzetnika, izdavača i trgovca umjetninama. Okušao se i u svijetu mode - surađivao je s kućom Balmain i pojavio se u talijanskom Vogueu, a uz pomoć brata Petera čak je osmislio i unisex liniju šminke za brend Mac.

No Harryjev životni put krenuo je nizbrdo 2016. godine. Tad je, naime, uhićen zbog sumnje da nije platio vožnju taksijem, a optužen je za krađu, ometanje policajca i posjedovanje droge. Također je napustio i fakultet, no njegovi roditelji nadali su se da će se mladić uspjeti riješiti ovisnosti te se vratiti u časopis Interview kako bi nastavio karijeru u izdavaštvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:44