POSLALI MU PISMO

Pravni tim Taylor Swift prijeti studentu: ‘Ovo nije igra, već pitanje života ili smrti!‘

Jack Sweeney (21) sa Sveučilišta na Floridi vodi nekoliko profila na kojima prati korištenje privatnog zrakoplova slavne pjevačice

Taylor Swift 

 Henning Kaiser/Dpa Picture-alliance Via AFP

Odvjetnici pop zvijezde Taylor Swift (34) zaprijetili su tužbom studentu koji na društvenim mrežama prati kretanje njezina mlažnjaka. Istodobno, pojedini "Swifties", članovi Taylorine baze obožavatelja, osuđuju pravni postupak za koji smatraju da je nepotreban.

Jack Sweeney, 21-godišnji student Sveučilišta na Floridi, vodi nekoliko profila na kojima prati korištenje privatnog zrakoplova slavne pjevačice, ali i drugih javnih osoba te mjeri njihov ugljični otisak. The Guardian piše kako su mu Taylorini odvjetnici iz tvrtke Venable sa sjedištem u Washingtonu u prosincu poslali pismo u kojem ga optužuju za uhođenje i uznemiravanje.

Sweeney u svojim spornim izvještajima koristi javno dostupne podatke Savezne uprave za zrakoplovstvo (FAA) i emitirane signale iz zrakoplova, a zbog tog "rada" 21-godišnjak je dospio i na Forbesovu ljestvicu "30 ispod 30".

​- Vama je ovo možda igra, možda se nadate da će vam ovo što radite donijeti bogatstvo ili slavu, ali to je pitanje života ili smrti za našu klijenticu. Ne postoje nikakav legitiman interes niti javna potreba za objavljivanjem ovih informacija. Ovo je uhođenje, uznemiravanje te uspostavljanje dominacije i kontrole - napisala je odvjetnica Katie Wright Morrone u pismu.

image

Taylor Swift

Tony Nicoletti/Mirrorpix/Profimedia/Tony Nicoletti/mirrorpix/profimedia

Glasnogovornica nagrađivane pjevačice, Tree Paine, rekla je kako ne može komentirati policijsku istragu koja je u tijeku.

- Ali istina je da njegove objave točno pokazuju kad i gdje će Taylor negdje biti - izjavila je.

Student Sweeney smatra kako je pismo odvjetničkog tima upućeno njemu vjerojatno taktika zastrašivanja.

- Uostalom, sve informacije o mlaznoj aktivnosti Taylor Swift javno su dostupne i one ne predstavljaju potpunu sliku o tome gdje bi pjevačica mogla biti u bilo kojem trenutku, to možete saznati iz rasporeda njezinih koncerata - rekao je 21-godišnjak.

Neki obožavatelji pop zvijezde osudili su pismo nazvavši ga "okrutnim".

- Stvarno sam razočaran. Ovo je baš okrutan potez. To je javna informacija, ista je već vani, a ove prijetnje studentu zbilja su previše - samo je jedan od komentara objavljenih na Redditu.

Podsjetimo, Sweeney se zbog iste stvari prije svađao i s milijarderom Elonom Muskom. Čak mu je rekao da će prestati objavljivati lokacije njegovog privatnog zrakoplova ako mu ovaj plati 50.000 dolara. A nakon što je Musk 2022. preuzeo Twitter i preimenovao ga u X, Jacku je ugasio profil nazvavši ga "sigurnosnim rizikom za njega i njegovu obitelj".

Facebook i Instagram nedavno su onemogućili Sweeneyjeve račune na svojim mrežama jer, kako su objasnili, krše pravila o privatnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:02