I ON JE TAKO

Poznati reper prisjetio se početaka: ‘Svi oni koji trenutno dobivaju 100 dolara po nastupu, samo nastavite‘

Drake je 2016. uzvratio uslugu svom kolegi Ice Cubeu kada ga je pozvao na pozornicu da izvede pjesmu ‘Straight Outta Compton‘

Reper Drake

 John Nacion/Nurphoto Via Afp

Četverostruki dobitnik Grammyja, Drake, koji je težak više od 150 milijuna dolara, prije 16 godina bio je plaćen samo 100 dolara kao predgrupa reperu Ice Cubeu.

The Flyer Vault objavio je originalni letak za prvi nastup 35-godišnjeg repera na kojem je izveo pjesme sa svog debitantskog mixtapea ‘Room For Improvement’ u Kool Houseu u svom rodnom Torontu.

Dok su ostali iznosi zacrnjeni, pored reperova imena vidi se iznos od samo 100 dolara.

Drake, čije je pravo ime Aubrey Graham, a koji danas broji više od 240 milijuna pratitelja na Instagramu, objavio je story u kojem je podijelio fotografiju čeka motivirajući njome nove mlade umjetnike.

- Ovo je za sve one koji trenutno dobivaju 100 dolara po nastupu, samo nastavite, napisao je.

image

Drakeov story na Instagramu

Instagram/Drake
Izreži

Godine 2016. reper je uzvratio uslugu svom kolegi Ice Cubeu kada ga je pozvao na pozornicu da izvede pjesmu ‘Straight Outta Compton‘ tijekom svoje turneje ‘Summer Sixteen‘ koja je zaradila više od 80 milijuna dolara od 54 koncerata.

image

Ice Cube

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Dvije godine kasnije, Ice Cube, rođen kao O‘Shea Jackson, nagovijestio je da bi ‘vladavina‘ reperske zvijezde uskoro mogla biti gotova s obzirom na to da, kako smatra, ljudi imaju samo tri godine u kojima mogu imati vrhunac karijere.

Drake je zatim tijekom intervjua za 106 KMEL odgovorio na njegov komentar u ‘8 Out Of 10‘, gdje repa: ‘Bio sam na vrhu tri seta tri godine‘.

- Ne, ne omalovažavam Drakea. Drake je veliki umjetnik. On zaslužuje sve što dobiva, što se tiče toga što je umjetnik, pojasnio je Ice Cube za 106 KMEL.

- Samo na to gledam iz perspektive industrije. Ako stvarno pogledate povijest. Postoje trendovi, ali trendovi su stvoreni da se razbijaju. Iz moga iskustva, većina umjetnika obično ima tri do pet godina na vrhuncu igre prije nego što industrija počne tražiti druge, zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:05