PRIJATELJSKI SAVJET

Poznati redatelj otkrio kako mu je Tom Cruise pomogao nadmudriti zloglasnog Weinsteina: ‘Trebat će ti šest mjeseci‘

‘Rekao mi je: ‘Evo kako ćeš to odigrati. Trebat će ti šest mjeseci i pobijedit ćeš ga, ali moraš učiniti točno što ti kažem‘

Tom Cruise i Harvey Weinstein

 Afp

Redatelj Todd Field prisjetio se kako mu je Tom Cruise pomogao spasiti prvi film od uplitanja zloglasnog producenta Harveya Weinsteina, piše Independent.

Field, čiji je posljednji film Tár vrlo hvaljen, a govorka se i da bi mogao osvojiti Oscara, glumio je uz Cruisea u filmu StanleyJa Kubricka ‘Oči širom zatvorene‘ iz 1999.

Incident s Weinsteinom datira iz ranih 2000-ih kad je Field režirao svoj prvi film ‘U spavaćoj sobi‘.

Nakon što je film dobio dobre kritike na Sundance festivalu 2001., preuzeo ga je Miramax, kompanija nekoć moćnog producenta, a sada osuđenog silovatelja.

Govoreći za New Yorker, Field je otkrio kako je bio vrlo zabrinut za film jer je Weinstein bio poznat po tome da inzistira na premontiravanju filmova i dodavanju dijelova koje je producirala njegova kompanija.

‘Plakao sam u kupaonici‘, prisjeća se Field. ‘Nazvao sam Cruisea i rekao mu da se dogodilo nešto strašno. A on mi je odgovorio: ‘Evo kako ćeš to odigrati. Trebat će ti šest mjeseci i pobijedit ćeš ga, ali moraš učiniti točno što ti kažem, korak po korak.‘

Prema Fieldovim riječima, Cruise mu je rekao da pristane na sve Weinsteinove zahtjeve. A kad film neizbježno dobije loše kritike na prvom, testnom prikazivanju pred publikom, Filed bi trebao podsjetiti Miramax na dobre kritike koje je film dobio na festivalu što će ih prisiliti da prihvate redateljevu originalnu verziju filma.

Savjet je upalio i film je na kraju zaradio 25 puta više novca nego je u njega uloženo te dobio čak pet nominacija za Oscara.

No Field je Cruiseu zahvalan zbog još nečega. Naime, upravo ga je Cruise ohrabrio da uopće počne snimati i režirati vlastite filmove. Tijekom jedne večere mu je rekao: ‘Ti ćeš raditi filmove.‘

Nakon što mu je kazao da bi želio obraditi kratku priču Andrea Dubusa iz 1979. godine, ali ne zna kako je prilagoditi filmu, Cruise mu je rekao: ‘Sad se samo izvlačiš. Nađi način kako ćeš to učiniti.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:54