SLAO I FOTOGRAFIJE

Poznati glumac optužen za poticanje seksa s maloljetnicima: ‘Pitao me hoću li doći u njegovu hotelsku sobu...‘

Westmoreland je sklopio sporazum o priznanju krivnje s tužiteljima nakon što se prvotno suočio s desetogodišnjom zatvorskom kaznom

Stoney Westmoreland i Joshua Rush

 Vivien Killilea/Getty Images/Profimedia/Vivien Killilea/Getty Images/Profimedia

Glumac poznat po ulozi na Disney Channelu, Stoney Westmoreland, provest će par godina u saveznom zatvoru nakon što su tužitelji potvrdili da je pokušao navesti maloljetnu osobu na seks, piše TMZ.

Westmoreland je sklopio sporazum o priznanju krivnje s tužiteljima nakon što se prvotno suočio s desetogodišnjom zatvorskom kaznom. U sklopu sporazuma o priznanju krivnje, 52-godišnjak mora ići na DNK analizu zbog daljnje istrage, a bit će službeno registriran kao seksualni prijestupnik, navodi se u dokumentima.

image

Westmorelandova fotografija iz pritvora

Salt Lake Sheriff/Planet/Profimedia/Salt Lake Sheriff/Planet/Profimedia

Westmorelandovi računalni uređaji također će biti predmet istrage, a on mora prijaviti sve račune koje koristi za elektroničku komunikaciju i pohranu, uključujući e-poštu i društvene mreže. Također mu je zabranjen kontakt s osobama mlađim od 18 godina bez nadzora odrasle osobe.

Westmorelanda su u prosincu 2018. uhitile Policijska uprava Salt Lake Cityja i FBI-jeva jedinica za eksploataciju djece i maloljetnika jer je navodno pokušao dogovoriti seks s osobom za koju se vjeruje da ima 13 godina.

Na Badnjak, tužitelji iz Utaha optužili su glumca na temelju šest točaka kaznenih djela zbog navodnog pokušaja seksa s dječakom: privlačio je maloljetnike putem interneta, odnosno, poruka, poticao je trgovinu materijalima štetnim za maloljetne osobe i pokušao je seksualno iskoristiti maloljetnu osobu.

Prema dokumentaciji o optužbi, detektiv iz okruga Salt Lake izjavio je da ga je 13. prosinca te godine, dok je radio u "jedinici za suzbijanje organiziranog kriminala", kontaktirao Westmoreland putem aplikacije za upoznavanje imena Grindr.

image

Stoney Westmoreland na Rising Stars nagradama u Los Angelesu

Vivien Killilea/Getty Images/Profimedia/Vivien Killilea/Getty Images/Profimedia

Rekao je da je glumac navodno "počeo razgovarati s profilom za kojeg je vjerovao da je 13-godišnja osoba i pitao ga hoće li doći u njegovu hotelsku sobu i upustiti se u seksualne aktivnosti." Detektiv je također naveo da je glumac tijekom razgovora navodno slao seksualno eksplicitne fotografije.

Glasnogovornik Disney Channela potvrdio je za E! da je Westmoreland otpušten iz popularnog sitcoma "Andi Mack", gdje je glumio djeda Henryja "Ham" Macka, rekavši: "S obzirom na optužbe i našu odgovornost za dobrobit zaposlenih maloljetnika, oslobodili smo ga njegove uloge i neće se vratiti radu na seriji."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:20