'OVO JE NAPAD NA MENE'

POZNATI BRITANSKI GLUMAC SABLAZNIO FOTOGRAFIJAMA POKOLJA NA TWITTERU 'Hakiran sam, nikada nisam vidio tu fotografiju i nisam je objavio'

 / Getty Images

Engleski glumac i bivši nogometaš Vinnie Jones šokirao je javnost objavom fotografije na Twitteru na kojoj se vidi otprilike 100 mrtvih lisica uz riječi: 'Pravi noćni lov na lisice, može li netko bolje od ovoga?', piše The Independent.

Borci za prava životinja ustvrdili su da je to što je Jones napravio u najmanju ruku 'masakr'. Jedna je lovačka organizacija međutim rekla da je malo vjerojatno da je Jones u ruralnoj Britaniji uspio pronaći 100 lisica te da je glumac ili životinje ubio u inozemstvu ili slagao da ih je ubio.

Jones je strastven lovac te često na Twitteru objavljuje fotografije svojih ulova. Jednom je objavio fotografiju na kojoj pozira sa 16 mrtvih zečeva.

Philippa King, glavna operativka Lige protiv okrutnih sportova, kritizirala je Jonesa zbog fotografije. 'Istrebljenje ovako velikog boja lisica ne može se interpretirati kao rješavanje problema lutalica ili kontrola populacije. Unatoč tome što je lov lisica legalan, nema sumnje da je ovaj čin potpuno neetičan i neopravdan jer se populacija lisica samoregulira', rekla je.

Jones je kontroverzni tweet obrisao nakon što su ga iskritizirali ljubitelji životinja. 'Volio sam Vinnieja Jonesa kao nogometaša, pogotovo dok je igrao u Leedsu, ali ne mogu poštovati nekoga tko ubija nedužne životinje iz zabave. Šokantno', napisao je jedan korisnik.

Bivši je nogometaš poslije brisanja tweeta odgovorio na kritike koje su upućenje na njegov račun zbog fotografije.

'Upravo sam se probudio i vidio tweetove s fotografijom lisica. Hakiran sam, nikada nisam vidio tu fotografiju i nisam je objavio. Hakiran sam. Žao mi je zbog svog duševnog nemira koji je uzrokovala ova hakirana fotografija. Ne podupirem je', napisao je Jones na Twitteru.

'Ovo je napad na mene. Ne znam kako je fotografija dospjela na moj Twitter profil', rekao je Jones za Daily Mail. 'Ta fotografija nema apsolutno nikakve veze sa mnom.'

Jones je također na Twitteru objavio da je istraživanjem utvrđeno da je fotografija navodno nastala u Australiji 2012. godine te da je preuzeta s Facebook stranice Aussie Feral Game Hunters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:28