RAT ŽENA NOGOMETAŠA

Poznata wagsica nakon suđenja: ‘Završila sam u bolnici zbog mentalnih problema, ponovno razmišljam o lijekovima‘

Sud je rekao da Coleen Rooney nije oklevetala bivšu prijateljicu, a tužiteljica Vardy odlučila je na televiziji pokušati popraviti ugled

 Rebekah Vardy i Coleen Rooney

 Daniel Leal/Afp

U svom prvom intervjuu nakon završetka suđenja za klevetu, tužiteljica Rebekah Vardy (40), supruga napadača Leicester Cityja Jamieja Vardyja (35), progovorila je cijeloj priči s Coleen Rooney (36) i učincima koje je suđenje imalo na nju i njezinu obitelj.

Kao i suđenje koje su Britanci pratili poput kakve telenovele, tako je i njezin razgovor s Kate McCann na kanalu Talk TV u kojem je bilo i mnogo suza i bombastičnih izjava, izazvao podijeljene reakcije.

U slučaju koji su britanski mediji nazvali "WAGatha Christie" (spoj akronima WAG tj. "žene nogometaša" i imena i prezimena slavne spisateljice) Vardy je tužila Coleen Rooney zbog narušavanja časti i ugleda jer je Coleen tvrdila da je Vardy bila izvor neistinitih priča njoj i njezinu suprugu Wayneu Rooneyu (36) objavljenih u medijima.

image

Rebekah Vardy u intervjuu za TalkTv

/Talktv Screenshot

Rat između dviju supruga engleskih nogometaša, bivših prijateljica, krenuo je 2019. godine, kada je Rooney na društvenim mrežama trijumfalno objavila kako je provela višemjesečnu "tajnu operaciju" u kojoj je otkrila da Vardy odaje novinarima "lažne priče" o njezinom privatnom životu. Konkretno, radilo se o tri teksta objavljena u The Sunu s lažnim detaljima koje je Coleen "podvalila" u Instagram storyjima na zatvorenom profilu na toj društvenoj mreži. Vardy je žestoko zanijekala optužbu i nakon dugog natezanja odlučila tužiti Rooney za klevetu. Sud je trebao odlučiti je li Coleen javno oklevetala Rebekah.

Sudac Visokog suda u Londonu je ovog tjedna, nakon pet dana izlaganja i svjedočenja, zaključio da su tvrdnje obrane "uglavnom istinite" što je bilo dovoljno da Rebekah Vardy izgubi spor.

Voditeljica intervjua McCann je pitala smatra li da je seksizam utjecao na pisanje medija o tome kako su se ona i Rooney odijevale tijekom suđenja, na što je Vardy odgovorila: "Apsolutno! Cijela je stvar predstavljena vrlo mizogino".

Komentirala je kako, primjerice, odijevanje Johnnyja Deppa nije bilo tema podrobnih analiza tijekom njegovog nedavnog visokoprofilnog suđenja s Amber Heard.

- Čini se da samo ženama nije dopušteno da se brane. Ženama nije dopušteno da se lijepo oblače. Da, puno je tu seksizma - rekla je Vardy.

image

Rebekah Vardy i Coleen Rooney

Daniel Leal/Afp

Kazala je i kako je, sve od objave Coleen Rooney 2019. godine, bilo puno trenutaka u kojima je osjećala da "više ni ne želi biti ovdje".

- Bio je grozan osjećaj, a u isto vrijeme bila sam svjesna da ne želim da me ljudi vide takvu, a prije svega moja djeca - objasnila je Vardy. Rekla je i da je dva put bila primljena u bolnicu na liječenje zbog problema s mentalnim zdravljem i te da vjerojatno pati od PTSP-a. Razmišlja o ponovnom uzimanju lijekova.

- Nemam se čega sramiti. Ako to pomaže, prihvatit ću terapiju. Mislim da svatko mora znati svoje snage i slabosti, te kada treba potražiti pomoć - rekla je Vardy.

Oštro je osudila trolove koji su tijekom posljednje tri godine ciljali nju i njezinu obitelj, pa čak i slali prijetnje smrću njezinu mužu Jamieju.

Iako prema Coleen Rooney nema nikakvih negativnih osjećaja, smatra da bi ona drugačije postupila kada bi svjedočila takvom zlostavljanju kakvo se događalo njoj i njezinoj obitelji.

image

Rebekah Vardy

George Cracknell Wright/lnp/Shutterstock Editorial/Profimedia/

- Što god da mislim da je učinila, rekla bih da ona i njezina obitelj ne zaslužuju maltretiranje kakvo smo prošli - kazala je Vardy koja je, na početku cijelog slučaja bila trudna, nosila je svoje peto dijete i više puta isticala da se bojala što će biti s njezinom trudnoćom i bebom uslijed silnog stresa.

- Mislim da smo imali suca koji nije razumio slučaj i nije sagledao sve što smo iznijeli tijekom suđenja. Čini se kao da je sudac samo pročitao ono što je napisano u medijima - zaključila je u intervjuu.

Vardy je također otkrila da je njezin pravni tim ni u jednom trenutku nije upozorio da bi trebala odustati od suđenja dodavši: "Zato što znaju da ja to nisam učinila i to je pravi razlog zašto sam ustrajala. I da, govorit ću ‘nisam to učinila‘ do besvijesti.". Suđenje je, prema pisanju britanskih medija, itekako iscrpilo financije Vardeyjevih, do te mjere da se priča da će morati iznajmljivati svoju vilu i da su se zadužili.

Reakcije na intervju u kojem je Vardy pokušala popraviti svoju reputaciju i još jednom izložiti svoju stranu priče, vrlo su šarolike.

Na društvenim mrežama mnogi su joj poručili da "krene dalje", a neki pratitelji i kritizirali njezine "krokodilske suze".

Jedan korisnik Twittera napisao je: "Osjećao sam velike simpatije prema Rebekah Vardy sve dok nisam vidio taj jezivi intervju. Ponekad se morate pomiriti s činjenicama i krenuti dalje.".

Drugi nije bio tako pristojan: "Da ima imalo pristojnosti, Vardy bi držala glavu pognutu i to daleko od medija. Ali ne, ona je napravila TV intervju i lije krokodilske suze".

"Vrlo pažljivo sročeni odgovori. Priznaj što si napravila i nastavi sa životom. Samo sebi pogoršavaš situaciju", poručila joj je jedna gledateljica.

image

Coleen i Wayne Rooney i Rebekah i Jamie Vardy

Profimedia/Profimedia

Hoće li se prepucavanje WAG-sica, medijsko i sudsko, nastaviti, ovisi o Coleen Rooney. Ona bi se mogla još dugo trijumfalno smješkati i uživati u pobjedi da, kako tvrde njezini prijatelji, već nije u novoj drami. Naime, "rastrgana" je zbog činjenice da će silne mjesece provesti razdvojena od supruga Waynea koji ide u SAD gdje će raditi s nogometnim klubom D.C. United. Nakon toga trebao bi dobiti i lukrativan angažman promotora na svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. A Coleen bi voljela ove godine obnoviti bračne zavjete. Jer sa suprugom s kojim je u vezi otkako su imali 16 godina "bliža je no ikad" nakon suđenja na kojem je bio njezina stijena i pratio je svaki dan u sudnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:05