ZVIJEZDA BBC-A

Poznata voditeljica bori se s rakom: ‘Strah me zaspati, želim znati kada ću umrijeti da mogu pozdraviti djecu‘

Sada preostalo vrijeme provodi sa svojom obitelji, ali je otkrila da se boji zaspati u slučaju da je to posljednji put

Deborah James

Deborah James (40), voditeljica BBC-jevih podcasta, nalazi se kod kuće na hospicijskoj skrbi jer u njezinom slučaju, nakon što joj je dijagnosticiran rak crijeva u četvrtom stadiju, liječenje više nije moguće.

Preostalo vrijeme provodi sa svojom obitelji, ali je otkrila kako se boji zaspati u slučaju da joj je to posljednji put.

"Ne osjećam se kao da sam na samrti. Ne planiram umrijeti uskoro, ali to je tako nepredvidivo. Bojim se zaspati i to je jedan od najvećih razloga zašto sam tako umorna. Bojim se ići spavati", rekla je za The Sun.

Deborah ima dvoje djece, 14-godišnjeg sina Huga i 12-godišnju kćer Eloise, a trenutno boravi u kući svojih roditelja jer je odlučila da će umrijeti tamo, a ne u obiteljskoj kući.

image

Deborah James

Ken Mckay/itv/shutterstock/Ken Mckay/itv/shutterstock

Dodala je i da je njezina obitelj umorna kao i ona. "Mislim da je moja obitelj iscrpljena, svi su nevjerojatni, sve više i više brinu o meni i njeguju me. Ali ne želim da me moja djeca vide uznemirenu. Želim da me vide kada imam dobre dane", rekla je.

Deborah želi da njezina djeca imaju 'lijepa sjećanja' umjesto da se prisjećaju teških dijelova iz ovog razdoblja dok je bila bolesna. "Ne želim da preuzmu teret brige za mene, masiranja mojih nogu jer ja ne mogu hodati. To bi mi slomilo srce."

Kada su je otpustili iz bolnice, liječnici su joj rekli da joj je ostalo još tjedan dana života.

Deborah je, također, pitala svoj hospicijski tim kako će znati kada je došlo vrijeme za smrt jer tada želi nazvati svoju djecu da dođu kući iz škole kako bi se pozdravila s njima. Rečeno joj je da su procjene očekivanog životnog vijeka nepredvidive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:07