VIŠE OD PROVOKACIJE

Poznata je po najboljim nogama Europe, a sada je samouvjereno prošetala u toplesu crvenim tepihom i pokazala sve

41-godišnja ljepotica tako je željela proširiti poruku o slobodi, a njezin toples nije provokacija već snažna poruka

Mariacarla Boscono

 Profimedia

Istaknuta talijanska manekenka i glumica Mariacarla Boscono, ikona stila i muza najvećih imena svijeta mode, odjenula je svoju prvu toples haljinu na Venecijanskom filmskom festivalu i to s posebnom namjenom. Crveni tepih filmskog festivala u Veneciji bio je u znaku transparentnosti, a Boscono se odvažila prošetati u toplesu na njegovu 79. izdanju. 41-godišnja ljepotica tako je željela proširiti poruku o slobodi, a njezin toples nije provokacija.

image

Mariacarla Boscono

Italy Photo Press/Zuma Press/Profimedia

Povijest Venecijanskog filmskog festivala također je vezana uz priče o kostimima i izgledu. Osim toga, razni parovi, moda i trendovi rođeni su upravo na crvenom tepihu. Mnogi se sjećaju prošlogodišnjeg izdanja kada je glumica Salome Dewaels ostavila okupljene bez teksta u prozirnoj Dior haljini. Isto je pokušala i glumica Matilde Gioli, koja je ispod Armani jakne nosila samo dva sloja tkanine preko prsa. Međutim, Mariacarla Boscono najodvažnija je od svih.

Ona je crvenim tepihom prošetala ogrnuta samo oblakom crnog tila, dok joj se gole grudi jasno ocrtavaju ispod prozirnog outfita. No ništa nije prepušteno slučaju - njezina je haljina modificirana na način da ističe njezine obline. Također je ispod crnog vela nosila korzet, koji je, zahvaljujući stilistici Ramoni Tabithathe, ipak skinula s gornjeg dijela.

image

Mariacarla Boscono

Imagespace/Zuma Press/Profimedia

Svoj odvažni outfit Boscono je upotpunila najlonkama i crnim lakiranim cipelama, a kosu je skupila u niski rep. Oči je naglasla debelom linijom tuša za oči što je dodatno naglasilo ‘dramatični‘ look.

Podsjetimo, prošle se godine također neočekivano našla u središtu pozornosti u Veneciji kada je imala problema s hrabrim odabirom haljine. Naime, dok je šetala crvenim tepihom štiklom je nagazila na dugački šlep haljine i zamalo pala. Te su fotografije njezina nespretnog trenutka ubrzo obišle svijet.

Nema sumnje, s 41 godinom Boscono je i da lje legenda modne piste te protagonistica brojnih reklamnih kampanja. I dalje se trudi slaviti žensko tijelo te šalje poruku - tijelo je moje i ja ću ga pokazati kako, kada i gdje želim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:41