TRI MOŽDANA I SRČANI

Potresna ispovijest pjevačice: ‘Liječnici su mi rekli: Ostalo vam je još 5 ili 10 minuta života‘

Više ne vozim automobil jer u vidnom polju imam slijepe točke, kaže pjevačica koja je 2018. skoro umrla od predoziranja
Demi Lovato 
 ANGELA WEISS/AFP

Američka glumica i pjevačica Demi Lovato u novom, četverodijelnom dokumentarnom filmu "Dancing with the Devil", čiji je trailer objavljen u srijedu na YouTubeu, progovorila je o svojoj mučnoj borbi s ovisnošću i poremećajima mentalnoga zdravlja.

Vlasnica hitova "Skyscraper" i "Sorry Not Sorry" otkrila je, između ostaloga, kako je usred fatalnog predoziranja 2018. godine pretrpjela tri moždana i jedan srčani udar.

- Liječnici su tad rekli da mi je ostalo još svega pet do deset minuta života... Boravak u bolnici i oštećenje mozga ostavili su mi dugoročne posljedice. Više ne vozim automobil jer u vidnom polju imam slijepe točke. Dugo sam imala i problema s čitanjem, sve mi je bilo zamagljeno pred očima - prvu knjigu uspjela sam pročitati tek dva mjeseca nakon incidenta, to je za mene bila velika stvar - govori 28-godišnja Demi u potresnom dokumentarcu, koji je na YouTubeu opisan kao "intiman portret ovisnosti" te "proces ozdravljenja i osnaživanja".

- Sve te zdravstvene tegobe koje me i danas prate doživljavam kao svojevrstan podsjetnik na ono što bi mi se moglo dogoditi ako ikad ponovno upadnem u to mračno mjesto... - kaže pjevačica i glumica.

Podsjetimo, Lovato se u srpnju 2018. godine predozirala u svome domu u Los Angelesu nakon čega je hitno prebačena u bolnicu. U siječnju 2020. glazbenica je priznala kako je nekoliko dana prije toga napisala pjesmu "Anyone", koja je zapravo bila njezin "očajnički vapaj i poziv upomoć".

Upravo tu skladbu Demi je izvela na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada Grammy, što je označilo njezin povratak u glazbenu industriju. Iste godine otpjevala je i američku himnu na Super Bowlu, a u siječnju ove godine nastupila je u specijalnom programu kojim je obilježena inauguracija predsjednika Joea Bidena.

Film "Demi Lovato: Dancing with the Devil" premijerno će se prikazati na YouTubeu 23. ožujka.

image
Demi Lovato
MIGUEL RIOPA/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2022 13:56