POSLJEDICA SKANDALA

Popularnost Willa Smitha drastično pala nakon incidenta na Oscarima: ‘Na kraju je on pretrpio udarac‘

Zanimljivo je da posljedica famoznog udarca nije bila ograničena samo na jednog člana obitelji Smith
 Instagram, Afp

Popularnost Willa Smitha ozbiljno je pala nakon što je udario Chrisa Rocka na dodjeli Oscara prošlog ožujka.

U izvješću Varietyja u kojem se citira njegov "Q Scores", dugogodišnji industrijski standard za procjenjivanje "zvjezdane moći i privlačnosti slavnih osoba", statistika pokazuje da je percepcija javnosti o 53-godišnjem glumcu drastično pala nakon njegova napada na Chrisa Rocka u ožujku.

image

Famozni udarac

Robyn Beck/Afp

- Prije dodjele Oscara, Smith je redovito bio među prvih pet ili deset najpozitivnije ocijenjenih glumaca, na temelju anketa koje je Q Scores provodio svakog siječnja i srpnja na 1800 američkih stanovnika u dobi od šest godina i više - rekao je izvršni potpredsjednik Q Scoresa, Henry Schafer za Variety. Redovito su ga svrstavali uz popularne zvijezde poput Denzela Washingtona i Toma Hanksa.

Istovremeno, Smithova negativna ocjena se više nego udvostručila, točnije, porasla je s manje od 10 na 26. Prosječna negativna Q ocjena, prema Schaferu, iznosi oko 16 ili 17.

image

Will Smith

Robyn Beck/Afp

Zanimljivo je da posljedica famoznog udarca nije bila ograničena samo na jednog člana obitelji Smith. Naime, Jada Pinkett Smith, glumčeva supruga, također je posljednjih mjeseci pretrpjela značajnu štetu po svoj imidž. Njezina pozitivna ocjena, koja je već iznosila 13, i bila poprilično niska sama po sebi, pala je na šest, dok je negativna skočila s 29 na 44.

Usprkos udarcu, Rockova popularnost nije pala. Između siječnja i srpnja, njegov pozitivan i negativan rezultat ostao je na 20, odnosno, 14. Međutim, njegov rang na zasebnoj ljestvici Q Scores, onoj koja mjeri razinu javne svijesti slavne osobe, skočio je sa 66 na 84. Pad Smithove popularnosti vjerojatno će imati utjecaja na studije te oglašivače koji žele raditi s glumcem.

image

Jada Pinkett Smith

Facebook/Planet/Profimedia

- Ipak, ovaj pad nije tako loš kao kod nekih drugih slavnih osoba kojima su se dogodile slične stvari - rekao je Schafer, napominjući da je reputacija Tigera Woodsa pretrpjela još veći udarac nakon njegova skandala vezanog uz prijevaru 2009. godine.

Demografski podaci pokazuju da su ispitane žene i osobe bijele rase imale negativniju ocjenu od ispitanih muškaraca i pripadnika crne rase.

Smith se više puta ispričao zbog incidenta. Kad je primao Oscara za najboljeg glumca za ulogu Richarda Williamsa u "Kralju Richardu", glumac se ispričao Akademiji i ostalim nominiranima, ali nije spominjao Chrisa Rocka kojeg je ranije udario zbog šale o Jadi Pinkett Smith.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:28