OPREČNA STAJALIŠTA

Popularna pjevačica otišla na dijetu i izazvala buru: ‘Srce me boli za sve moje debele prijatelje‘

Lizzo su prethodno hvalili zbog njezinih stavova o uključivosti i slavljenja "krupnih djevojaka" u pjesmama poput "Juice"
Lizzo
 Adrian DENNIS/AFP

Američka Grammyjem nagrađena pjevačica, reperica i flautistica Melissa Viviane Jefferson (32), poznata i kao Lizzo, navukla je na sebe bijes obožavatelja jer se upustila u držanje desetodnevne dijete koja se bazira na frapeima, piše BBC.

Lizzo je na svom TikTok profilu objavila niz videa u kojima se moglo vidjeti kako priprema i pije frapee te kako pratiteljima pokazuje učinak dijete. Mnogi su je obožavatelji pohvalili jer se trudi živjeti zdravo, dok su je drugi kudili jer promovira "kulturu dijeta".

Lizzo su prethodno hvalili zbog njezinih stavova o uključivosti i slavljenja "krupnih djevojaka" u pjesmama poput "Juice". Rasprava o njezinom tijelu ponovno je otvorena nakon što se pjevačica na društvenim mrežama pohvalila rezultatima dijete. Rekla je da se osjeća "fantastično".

Lizzo se nakon rasprave obratila obožavateljima te rekla da je ponosna na sebe te da "svaka krupnija djevojka sa svojim tijelom treba raditi što god želi".

"Kao što znate, inače bih se bojala i bilo bi me sram objavljivati ovakve stvari jer ljudi očekuju da se drastično mršavi zbog zdravstvenih razloga, a to nije slučaj", rekla je Lizzo. "Studeni je bio stresan mjesec. Puno sam pila, jela sam začinjenu hranu i te su stvari poremetile moju probavu. Htjela sam se samo vratiti na staro."

Pjevačica je dodala da joj je dijeta pomogla da bolje spava te joj se popravio i ten. "Osjećam unutarnji mir i nekako sam stabilnija u glavi", dodala je. "Ponosna sam na rezultate detoksikacije frapeima jednako koliko sam ponosna i na svoje obline."

"Hvala ti Lizzo na inspiraciji", napisao je jedan njezin obožavatelj na TikToku. "Hvala ti na glazbi i besprijekornom talentu. Radi što god hoćeš, kraljice."

"Srce me boli za sve moje debele prijatelje", napisala je druga obožavateljica. "Žao mi je što nam je Lizzo ovo napravila."

"Lizzo ne može biti debela pa promijeni dijetu. Sada ne može biti mršava! Kvragu, zar ne može ona jednostavno biti sretna?! Što god to za nju značilo", nadovezala se treća obožavateljica.

Britanska pjevačica Adele ove se godine također susrela s oprečnim mišljenjima o svojoj fizičkoj transformaciji, odnosno značajnom gubitku kilograma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:43